PSRM

06 iulie 2020

Conducerea țării a discutat pachetul de modificări la buget

Președintele Parlamentului RM, președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a participat la ședința săptămînală împreună cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și Prim-ministru, Ion Chicu.

Participanții au analizat rezultatele activității conducerii de vîrf a țării pe parcursul săptămînii trecute și au trasat obiectivele pentru zilele următoarele. Cel mai important subiect al agendei curente este ședința Parlamentului Republicii Moldova, planificată astăzi la orele 14:00.

Șeful statului a subliniat că pachetul de modificări la buget este foarte important dat fiind faptul că vizează creșterea salariilor lucrătorilor medicali, suport material pentru pensionari, asistență financiară agricultorilor și întreprinderilor mici și mijlocii.

Conducătorii țării au abordat și subiectul pandemiei, menționaînd faptul că în Republica Moldova a două săptămînă consecutiv se atestă o diminuare a cazurilor, însă la nivel global sunt noi recorduri, cu peste 200 mii de cazuri zilnic, ceea ce înseamnă că factorul pandemic nu dispare și noi trebuie să ținem cont de el.

Totodată, a fost remarcat că săptămîna curentă va avea loc ședința Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, care va discuta acțiunile ulterioare, reieșind din expirarea termenul de starea de urgență în sănătatea publică după 15 iulie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă