PSRM

06 noiembrie 2023

Conducerea PSRM a făcut totalurile alegerilor locale generale

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea, membrii Comitetului Executiv Olga Cebotari, Grigore Novac și Adela Răileanu au făcut totalurile alegerilor locale generale desfășurate în Republica Moldova la 5 noiembrie 2023.

” PAS a suferit o înfrângere zdrobitoare în cadrul alegerilor locale generale. Având sub control toate instituțiile statului, lichidând canalele media incomode, având suportul deplin al ambasadorilor și o susținere financiară externă fără precedent – nu au reușit să-i convingă pe cetățeni că sunt cei mai buni”, a menționat Igor Dodon.

Liderul PSRM a remarcat că, în comparație cu alegerile prezidențiale și parlamentare din 2020 și 2021, PAS și Maia Sandu au pierdut peste 200 de mii de voturi ale cetățenilor Republicii Moldova. În opinia lui Igor Dodon, anul 2024 va fi foarte dificil pentru Maia Sandu și PAS.

„Moldovenii s-au trezit, nu le mai este frică, nu au cedat șantajului și presiunilor. Am demonstrat că avem o poziție. Iar cele 25-28% din voturile politice primite de PAS indică faptul că 70% din populație este împotriva regimului dictatorial al Maiei Sandu”, a subliniat secretarul executiv al PSRM.

În aceste condiții dificile de presiune și dosare penale deschise împotriva lor, socialiștii au obținut în primul tur peste 100 de funcții de primari, inclusiv 6 primari ai orașelor: Briceni, Dondușeni, Ocnița, Soroca, Anenii-Noi. În turul doi vor participa 80 de candidați PSRM, inclusiv în șase centre raionale.

În 9 centre raionale, socialiștii au obținut cel mai mare număr de consilieri, iar în patru raioane deja au obținut majoritatea în consiliile raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița; Soroca.

Igor Dodon s-a adresat reprezentanților PAS, care ocupă primul loc după numărul de consilieri din 18 raioane și i-a sfătuit să nu se bucure din timp: „am început deja discuțiile cu reprezentanții altor partide – în aceste 18 raioane nu vor fi aleși președinți din partea PAS, deoarece nu vor avea o majoritate acolo”.

Secretarul executiv al PSRM a îndemnat alegătorii să nu acorde candidaților PAS niciun vot în turul doi. „De asemenea, considerăm că este necesară consolidarea tuturor forțelor politice împotriva regimului Maia Sandu. Aceste alegeri au arătat că cetățenii vor să elibereze țara. Este un început bun pentru a scăpa de regimul dictatorial”, a subliniat Igor Dodon. El a mulțumit încă o dată cetățenilor pentru susținere și a dat asigurări că echipa PSRM nu îi va dezamăgi.

Vlad Batrîncea a adăugat că regimul PAS a fost învins, deoarece, cu toate resursele disponibile, a primit doar un sfert din voturi. Socialiștii, sub o presiune enormă din partea regimului și cu doar un ziar de partid în mînă, au obținut conducerea în peste 100 de primării din toată țara: „Acest lucru denotă că oamenii consideră Partidul Socialiștilor drept principala alternativă regimului de guvernare”, a subliniat Vlad Batrîncea.

https://www.privesc.eu/Arhiva/104324/Briefing-de-presa-sustinut-de-conducerea-PSRM

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă