PSRM

27 martie 2024

Conducerea PSRM a lansat campania ”Interesul național – o prioritate pentru PSRM”

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat astăzi lansarea campaniei ”Interesul național – o prioritate pentru PSRM”.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, membru al Comitetului Executiv al PSRM, a menționat că, în 30 de ani de independență, în Republica Moldova s-au schimbat mai multe guverne, orientate fie spre Est, fie spre Vest. „Dar este timpul să înțelegem că nimeni nu va restabili ordinea, nimeni nu va avea grijă de țara noastră, de viitorul copiilor noștri, în afară de noi înșine”, a subliniat Igor Dodon.

Liderul PSRM a subliniat necesitatea de a nu mai fi conduși de străini, ci să începem să luăm decizii independente cu privire la viitorul țării noastre, acționând doar în interes național. „Da, adoptăm cele mai bune practici internaționale, dar trebuie să ne gândim singuri la economia noastră, la soarta poporului nostru. Este timpul să stabilim drept prioritate interesele noastre naționale”, a spus Igor Dodon.

Președintele formațiunii a mai spus că sâmbătă, 30 martie, PSRM va lansa campania de promovare a intereselor naționale în toate regiunile țării. „Vom explica cetățenilor care sunt interesele naționale ale Republicii Moldova. Este vorba despre suveranitate, neutralitate, statalitate, o economie dezvoltată și agricultură proprie, familie tradițională și niciun fel de propagandă LGBT. Interesul național este ceea ce își doresc majoritatea cetățenilor țării noastre, iar noi, socialiștii, vom lupta pentru ele”, a subliniat Igor Dodon.

Membru al Comitetului Executiv al PSRM, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a declarat că baza campaniei PSRM este statalitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova, „întrucât statul nu este instrumentul cuiva, ci o expresie a voinței suverane a moldovenilor care și-au dorit dintotdeauna să trăiască în propria țară”.

Potrivit șefului fracțiunii parlamentare, socialiștii vor elabora și înainta Parlamentului o serie de propuneri pentru dezvoltarea și consolidarea statalității și suveranității Republicii Moldova.

„Țara noastră nu trebuie să fie un instrument în jocurile geopolitice. Nicio forță politică nu-și poate impune viziunea asupra viitorului unei țări întregi”, a subliniat Vlad Batrîncea. – Neutralitatea nu este o dogmă științifică, este un instrument eficient de promovare a intereselor Republicii Moldova. Nu vom permite nimănui să ne șteargă memoria și să ne impună valori ce ne sunt străine. Poporul moldovenesc reprezintă memorie, istorie, limbă, tradiții, familie, credință ortodoxă și tot ceea ce ne face un popor special.”

Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM, a menționat că PSRM susține o politică externă echilibrată a Republicii Moldova și o cooperare multilaterală. Socialiștii consideră că politica externă nu trebuie să dezbine societatea, ci să reprezinte interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, atât pe malul drept și stâng al Nistrului, cât și în Autonomia Găgăuză.

Olga Cebotari a subliniat, de asemenea, că implementarea Acordului de Asociere RM-UE și procesul de negociere a aderării la UE ar trebui să se desfășoare în beneficiul și ținând cont de interesele naționale ale Republicii Moldova, și nu de dragul situației geopolitice sau al intereselor electorale. „Cetățenii Republicii Moldova își doresc relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul”, a subliniat membrul Comitetului Executiv.

Potrivit Olgăi Cebotari, în procesul de integrare europeană, Republica Moldova trebuie să-și protejeze suveranitatea, inclusiv în domeniul securității, respectând principiul constituțional al neutralității permanente, care se bucură de sprijinul constant a mai mult de 60% din cetățenii Republicii Moldova.

„Încercările de militarizare a RM contravin statutului de neutralitate. La fel și semnarea acordurilor în domeniul securității și apărării cu țările membre NATO, care nu-și asumă angajamente de a garanta securitatea RM. Semnarea acestor acorduri chiar dacă juridic nu contravin statutului de neutralitate, creează mai multe riscuri pentru noi deoarece nu oferă garanții de securitate a RM”, Olga Chebotari a subliniat.

Alla Pilipețcaia, membru al Comitetului Executiv al PSRM, a amintit că socialiștii au fost și vor fi mereu alături de oamenii obișnuiți. Și astăzi Partidul Socialiștilor este gata să fie în fruntea mișcării populare pentru interese naționale: „intenționăm să dezvoltăm economia, industria, agricultura, să suplinim bugetul din resurse proprii și să nu trăim din împrumuturi”, a spus deputatul.

Alla Pelipetcaia a subliniat că socialiștii se bucură de sprijin popular, au o echipă unită, profesioniști competenți în toate domeniile. „Noi știm ce să facem și cum să scoatem țara din criză. Noi vom face totul ca oamenii să fie mândri de Moldova și de faptul că sunt moldoveni!”.

https://www.privesc.eu/Arhiva/105495/Conferinta-de-presa-sustinuta-de-liderii-PSRM-cu-tema–Lansarea-campaniei–Interesul-national—o-prioritate-pentru-PSRM-

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă