PSRM

22 iunie 2015

Rospotrebnadzor examinează posibilitatea de reluare a exporturilor de conserve de fructe şi legume în Federaţia Rusă.

La invitaţia PSRM, prin intermediul preşedintele Comisiei parlamentare Agricultură şi industrie alimentară, socialistului Radu Mudreac, la Chişinău se află în vizită de lucru experţii de la Rospotrebnadzor din FR. Astăzi a avut loc o întrevedere de lucru între preşedintele comisiei parlamentare şi experţii ruşi.

În cadrul întîlnirii părţile au discutat programul de activitate a specialiştilor ruşi privind inspectarea a trei întreprinderi moldoveneşti de procesare a fructelor şi legumelor, în vederea reluării exporturilor producţiei acestora pe piaţa rusă. Totodată, experţii Rosspotrebnadzor urmează să se deplaseze în UTA Găgăuzia pentru a se întâlni cu başcanul Irina Vlah şi cu reprezentanţi ai întreprinderilor de conserve din sudul republicii.

Amintim că anterior socialiştii au reuşit să obţină reluarea exporturilor de mere, fructe şi legume pe piaţa rusă. De asemenea, cu sprijinul PSRM, în Rusia s-a întors producţia mai multor întreprinderi de prelucrare a cărnii. Totodată, în luna mai socialiştii  au convenit asupra examinării posibilităţii de reluare a exportului produselor sezoniere cum ar fi vişinele, caisele, cireşele etc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă