PSRM

11 august 2020

Rezultatul primei runde de discuție pe platformă parlamentară între PSRM, PDM, PAS și PPDA: au fost create două grupuri de lucru. Socialiștii salută acest dialog

Deputații fracțiunilor PSRM, PDM, PAS și PPDA s-au întrunit, astăzi, într-o ședință pe platformă parlamentară, pentru a discuta mai multe teme de actualitate, printre care soluții suplimentare pentru depășirea situației complicate din agricultură și pregătirea noului an de studii în condiții de pandemie. E prima ședință în această formulă, una pe care anterior a propus-o și președintele țării, Igor Dodon, iar PSRM a susținut-o și este deschis pentru discuții între aceste partide.

Ca rezultat a dialogului s-a decis crearea a două grupuri de lucru, formate din deputații celor patru partide. Un grup de lucru va identifica soluții pentru sprijinirea agricultorilor, iar altul va pregăti soluții pentru domeniul educației, astfel ca începutul noului an de învățământ, al 1 septembrie, să fie cu cât mai puține dificultăți în situația în care ne confruntăm cu virusul COVID-19. Ambele grupuri de lucru vor începe activitatea imediat, se vor convoca în ședințe, la care vor participa și reprezentanți ai altor instituții ale statului, inclusiv de la Guvern. Grupurile de lucru urmează să pregătească propuneri în decurs de câteva zile.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrâncea a precizat, în cadrul unei conferințe de presă după ședința de astăzi, că s-a propus ca discuțiile în cadrul grupurilor de lucru să evite populismele, iar deputații să vină cu propuneri concrete, inclusiv în ce privește sursele de finanțare. „Am propus să evităm abordări populiste, ci să propunem soluții realiste, în conformitate cu posibilitățile financiare ale Republicii Moldova. Orice suport suplimentar trebuie să aibă indicată și sursa de unde se pot lua banii”, a precizat Vlad Batrâncea.

Socialistul a mai adăugat că PSRM este gata să convoace ședința extraordinară a Parlamentului imediat ce vor fi identificate soluțiile practice pentru aceste probleme. Totodată, Batrâncea a salutat acest format de dialog între PSRM, PDM, PAS, PPDA. “Vom face tot posibilul să asigurăm un echilibru și un consens larg în Parlamentul Republicii Moldova. Am propus să venim cu soluții discutate și aprobate prin consens și să avem un dialog civilizat, cu implicarea ministerelor”, a declarat Vlad Batrâncea, în cadrul unui briefing de presă.

Inițierea unui dialog între cele patru partide parlamentare a fost propusă anterior și de către șeful statului, Igor Dodon. Atât președintele țării, cât și PSRM sunt de părere că la aceste discuții nu au ce căuta reprezentanții partidelor oligarhice – Pro Moldova și Partidul Șor. Aceste două grupări politico-criminale au doar scopul de a bloca activitatea parlamentului, a bloca activitatea justiției și a provoca haos în țară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă