PSRM

06 februarie 2020

Regulamentul privind organizarea concursului pentru funcțiile vacante de membru al CSM din rîndul profesorilor titulari de drept – aprobat

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a anunțat că, astăzi, după lungi discuții a fost aprobat Regulamentul privind organizarea concursului pentru funcțiile vacante de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul profesorilor titulari de drept.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul unui briefing de presă, Vasile Bolea a menționat că, deputaților le-a fost prezentat draft-ul acestui Regulament.

„După lungi discuții s-au acceptat mai multe amendamente care îmbunătățesc acest Regulament și astăzi el va fi plasat pe site-ul Parlamentului. Astfel, părțile interesate, acei doritori care vor să concureze pentru funcția de membru al CSM din rîndul profesorilor, pot să înceapă colectarea documentelor și să le prezinte Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru a fi admiși la concurs. Acest Regulament a fost îmbunătățit, pentru a da o mai mare marjă de transparență în acest proces. S-au făcut mai multe modificări, inclusiv obligativitatea pretendenților de a prezenta declarația de avere și interese personale pentru anul 2019. Evident, colegii noștri din PAS au reiterat poziția, ideea ca acest concurs să fie organizat de o Comisie specială. Părerea mea, că toate aceste discuții, încercări sunt pentru a întinde timpul și de aduce în blocaj CSM. Urmează să organizăm acest concurs. Termenul limită e finele lunii februarie – începutul luni martie. Urmează să desemnăm acele 4 candidaturi, care vor acumula numărul maxim de puncte, și să le prezentăm plenului Parlamentului”, a precizat Bolea.

Sursa:  tribuna.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă