PSRM

16 aprilie 2020

Rectificarea bugetului de stat și pachetul de legi anulate de Curtea Constituțională vor fi examinate în Parlament

16 aprilie 2020 – Rectificarea bugetului de stat și pachetul de legi anulat de Curtea Constituțională vor fi examinate în Parlament. Despre aceasta a anunțat președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor Corneliu Furculiță.

Modificările bugetului de stat, dar și situația creată după decizia Curții Constituționale de anulare a pachetului de legi asumat de Guvern, precum și măsurule autorităților în lupta cu virusul pandemic, au fost temele de bază discutate, miercuri seara, de Consiliul coaliției de guvernare PSRM-PDM.

Participanții au decis ca rectificările la buget, inclusiv impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plătește fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa la 15%, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free, să fie aprobate în ședință de Parlament. Aceasta se va face și pentru a veni cu explicații exhaustive cu scopul depășirii speculațiilor apărute în spațiul public

Consiliul coaliției a mai stabilit ca prevederile ce se referă la amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse în magazine, dar și majorarea taxelor pentru industria extractive, să fie revăzute.

Părțile au apreciat suportul acordat țării noastre de către partenerii străini și au discutat despre necesitatea obținerii unui suport financiar suplimentar extern.

PSRM a evidențiat efortul guvernării pentru a acorda suport cetățenilor, dar și mediului de afaceri, în contextual stării de urgență în care se află țara noastră.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă