PSRM

11 mai 2021

Rating politic: Maia Sandu și Igor Dodon sunt cei mai populari politicieni din R.Moldova

Președintele Maia Sandu și liderul PSRM, Igor Dodon, rămân a fi cei mai populari politicieni din țară. O arată datele studiului „Rating politic -aprilie 2021”, realizat de Intellect Group. Experții care participă la cercetarea sociologică au evaluat activitatea politicienilor din țara noastră de la 1 la 10.

Șefa statului, Maia Sandu, a obținut o notă de 8,2, iar Igor Dodon a acumulat 8 puncte. În top cinci se mai regăsesc președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi – cu 5,4, primarul Capitalei Ion Ceban – cu 5 puncte, și liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță cu o notă de 4,7.

La capitolul Profesionalism, socialistul Igor Dodon a devansat-o pe șef statului, acesta a fost notat de către experți cu 6,2 puncte, iar Maia Sandu cu doar 5,7. Zinaida Greceanîi a obținut o notă de 5,2, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost apreciat cu 5 puncte, iar Ion Ceban – cu 3,5.

Cercetarea sociologică “Rating politic” este realizată în baza opiniei mai multor experți și analiști politic. Totodată, la studiu participă jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă