PSRM

29 iulie 2022

Radu Mudreac: situația în agricultură este dezastruoasă grație acțiunilor actualei guvernări

În cadrul conferinței de presă pe marginea totalurilor sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, deputatul PSRM, Radu Mudreac a menționat că BCS mereu a fost o fracțiune responsabilă care a sesizat riscurile existente în domeniul agricol și a propus soluții de depășire a acestora, dar guvernarea nu a întreprins măsuri de susținere a sectorului.

Potrivit deputatului, deși în anul 2021 producătorii agricoli au obținut rezultate record la roada obținută care ar fi putut asigura securitatea alimentară a țării pe deplin, deja în 2022 situația a devenit alarmantă din cauza că guvernarea nu a intervenit cu măsuri de susținere a sectorului și nu a întreprins nimic pentru a asigura aprovizionarea cetățenilor cu produse calitative și la un preț accesibil.

Radu Mudreac a remarcat că fracțiunea a elaborat și înaintat mai multe proiecte de lege de susținere a agricultorilor și producătorilor autohtoni. Dar, nici un proiect al BCS nu a fost acceptat, cu excepția proiectului de restituire a accizelor la motorină pentru agricultori, care a fost aprobat parțial de Comisia pentru Situații Excepțională, în luna mai curent.

În același timp, potrivit socialistului, guvernarea nu a propus în această sesiune nici un proiect de lege de asistență a agricultorilor și producătorilor autohtoni și în rezultat avem terenuri neprelucrate, agricultori care își defrișează livezile, prețuri majorate la pâine, la lactate și la alte produse de prima necesitate.

”Prin acțiunile sale guvernarea pune în pericol securitatea alimentară a țării și asigurarea populației cu produse alimentare”, a concluzionat deputatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă