PSRM

30 noiembrie 2023

Radu Mudreac: Aroganța și lipsa de comunicare cu opoziția au condus la situația critică din agricultură

Astăzi, de la tribuna parlamentară, deputatul BCS, Radu Mudreac, a acuzat guvernarea și, în special, ministerul Agriculturii, de lipsa capacităților de a gestiona treburile în domeniu, precum și de nedorința de a comunica cu opoziția, cu agricultorii, fapt care a condus la o situație dezastruoasă în sectorul agricol.

Deputatul a amintit că în anul 2020, unul din cei mai grei ani pentru agricultori, an marcat de secetă cumplită și de pandemie, guvernarea de atunci a creat o platformă parlamentară care a lucrat intens cu Guvernul, a identificat soluții și în regim de urgență a oferit sprijin agricultorilor. Circa 2800 de companii agricole au primit sprijin financiar, a fost modificat cadrul normativ necesar, astfel încât agricultorii au ajuns pregătiți pentru campania agricolă din 2021, în care s-a obținut o recoltă record.

Socialistul a atras atenția asupra măsurilor distructive, întreprinse de actuala guvernare, începând cu ianuarie 2022, când a fost pusă interdicția la export a porumbului, dar anulată peste 2 săptămâni, la insistența opoziției.

Totodată, deputatul a atenționat asupra situației critice din domeniul avicol, asupra faptului că Republica Moldova a devenit exportatoare de materie primă la un preț mizer și importatoare de carne de pasăre, de porc și de vită, nemaivorbind de produsele lactate care se importă în proporție de 80%.

”Acordând 1,9 mld de lei subvenționare și suntem importatori de produse alimentare. Este de râsul găinilor ce se întâmplă!”, a remarcat deputatul.

”Se creează impresia că ministerul Agriculturii este frâna dezvoltării agriculturii, or toate măsurile întreprinse sunt în defavoarea agricultorilor. Ministrul Agriculturii trebuie să fie în opoziție în guvern, de partea agricultorilor și atunci vom avea succese”, a remarcat Radu Mudreac.

Reprezentantul PSRM a subliniat că opoziția a venit cu mai multe proiecte de ameliorare a situației din domeniu, dar niciunul nu a fost acceptat.

”Aroganța și lipsa de comunicare au generat situația cu care ne confruntăm astăzi”, a punctat Radu Mudreac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă