PSRM

31 iulie 2019

Radu Mudreac a discutat cu Reprezentantul FAO despre organizarea Zilei Internaționale a Alimentației

Președintele Comisie agricultură și industrie alimentară dl Radu Mudreac a avut întrevedere cu dl Raimund Jehle, Reprezentantul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite în Republica Moldova (FAO).

Președintele Comisiei a salutat inițiativa dl Raimund Jehle de a revigora conlucrarea și anume prin crearea unei platforme comune unde vor fi dezbătute probleme sensibile din domeniul agroalimentar, ca urmare aceasta va contribui la îmbunătățirea cadrului legal.

În discuție părțile au abordat subiecte ce vizează securitatea și siguranța alimentară; sporirea competitivității sectorului agroalimentar; dezvoltarea rurală; promovarea produselor alimentare autohtone pe piețele externe; implementarea și monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) relevante domeniului agroalimentar și. a.

Un subiect al discuțiilor a fost și faptul că Republica Moldova sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației alături de comunitatea internațională. În fiecare an, la 16 octombrie Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) alături de cele 192 de state membre, celebrează Ziua Mondială a Alimentației. Anul curent va fi pusă în discuție problematica alimentației sănătoase și beneficiile acesteia pentru consumatori.

În acest context, Comisia a elaborat  și înregistrat Proiectul Hotărîrii Parlamentului cu privire la instituirea sărbătorii „Ziua Națională a Alimentației”, fapt ce va contribui la creșterea gradului de conștientizare publică asupra promovării alimentației sănătoase, eradicării foametei, a malnutriției și a sărăciei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă