PSRM

17 mai 2023

PSRM va înregistra în Parlament un proiect privind uzurparea puterii în stat de către Maia Sandu și partidul PAS

”Toate acțiunile Maiei Sandu și ale partidului de la guvernare PAS din ultimii ani, precum politizarea instituțiilor statului, controlul total al justiției, cenzura în mass–media, restricționarea dreptului la vot al cetățenilor Republicii Moldova – toate acestea ne permit să constatăm uzurparea puterii în stat”. Acest lucru a fost declarat în cadrul briefingului de astăzi de către secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon.

Igor Dodon a subliniat că, în conformitate cu articolul 2 din Constituția Republicii Moldova, uzurparea puterii în stat este cea mai mare crimă din țara noastră.

Igor Dodon a amintit că Republica Moldova a trecut deja printr-o perioadă dificilă a statului capturat, lucru confirmat de partenerii externi în 2018-2019.

„PSRM a depus eforturi pentru a elimina regimul care a acaparat statul, iar la 8 iunie 2019 Parlamentul a adoptat o declarație privind statul capturat. Deputații PSRM au votat această declarație împreună cu reprezentanții PAS, care sunt acum la putere. Din păcate, constatăm că PAS și liderul său informal Maia Sandu merg astăzi pe aceeași cale ca Plahotniuc”, a spus Igor Dodon.

Secretarul executiv a menționat că în aceste condiții, socialiștii inițiază un proiect de decizie a Parlamentului privind statul capturat de către Maia Sandu și partidul PAS.

„Acest proiect a fost elaborat de avocații noștri și va fi propus spre aprobare fracțiunii BCS, astfel încât săptămâna viitoare să fie înregistrat și prezentat Parlamentului spre examinare.”

Igor Dodon a menționat că PSRM mizează pe susținerea acestei inițiative de către partidele parlamentare și extraparlamentare, dar și de întreaga societate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă