PSRM

14 aprilie 2022

PSRM: rușine deputaților PAS care au profanat memoria despre Marele Război pentru Apărarea Patriei

Partidul Socialiștilor condamnă categoric adoptarea de către majoritatea parlamentară în lectura finală a legii care interzice panglica Sf. Gheorghe. Considerăm că aceasta este una dintre cele mai rușinoase acțiuni ale actualei guvernări, întruchipate de PAS.

Este semnificativ faptul că această lege rușinoasă a fost votată anume astăzi, 14 aprilie, când deputații Partidului Socialiștilor au organizat o acțiune de protest împotriva fărădelegilor autorităților, care l-au arestat ilegal pe colegul nostru Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul.

Menționăm că acum câteva zile, Parlamentul a mai votat o lege, la fel de rușinoasă, care introduce o cenzură totală și interzice difuzarea filmelor rusești și sovietice, în special a peliculelor despre Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Numele tuturor deputaților care au inițiat acest proiect de lege și care l-au votat sunt bine cunoscute. Ei nu vor putea justifica în nici un fel acțiunea de astăzi. Acești oameni nu au și nu vor avea un viitor politic.

Partidul Socialiștilor nu recunoaște această lege ca fiind legitimă. Vom contesta adoptarea acestei legi în toate instanțele de judecată moldovenești și internaționale, vom împiedica implementarea ei prin toate mijloacele legale.

Promitem că vom acorda asistență juridică deplină fiecărui locuitor al țării care va considera că e de datoria sa să poarte panglica Sf. Gheorghe la 9 Mai, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Victoriei asupra ciumei fasciste.

Nimeni nu este în drept să ne interzică să cinstim memoria glorioșilor noștri tați, bunici și străbunici care au învins fascismul, precum și să ne mândrim cu faptele lor eroice.

Nimeni nu este în drept să interzică milioanelor de oameni să poarte panglica Sf. Gheorghe în amintirea acelor fapte eroice.

Nimeni nu este în drept să ne interzică să educăm copiii cu filme despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum „Balada despre un soldat”, „Zboară cocorii”, „Ofițerii”, ”Și zorii aici sunt liniștiți”, „Ei au luptat pentru Patrie”, „Suntem din viitor”, „Cetatea Brest” și alte opere remarcabile ale cinematografiei.

Memorie veșnică eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei! Și rușine deputaților Parlamentului care astăzi au profanat cinic memoria despre faptele lor nemuritoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă