PSRM

11 iulie 2022

PSRM: Un an de guvernare PAS – un an de eșec total și de batjocură la adresa poporului

ПСРМ

Acum un an, PAS a câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova. Profitând de susținerea totală a președintelui Maia Sandu și a coordonatorilor săi din Occident, PAS a obținut puterea deplină în Moldova.

Obosiți de pandemia de Covid-19 și efectele acesteia, cetățenii și-au dorit „schimbarea”. Ei au crezut în Maia Sandu și în PAS, care au declarat că știu foarte bine, cum să gestioneze pandemia în mod eficient. Aceștia au promis „vremuri bune” și au convins cetățenii că ei sunt „altfel” – curați, incoruptibili, profesioniști, având și susținere internațională.

Profitând de încrederea cetățenilor, PAS a obținut întreaga putere în țară. Ei dețin funcția de președinte al țării, Guvernul, o majoritate confortabilă în Parlament. PAS controlează armata, poliția, SIS, procurorii, judecătorii – toate instituțiile care ar trebui să fie independente. La început, cetățenii închideau ochii la subordonarea politică a tuturor instituțiilor din stat, sperând că această concentrare a puterii într-o singură mână va apropia venirea „vremurilor bune”.

Astăzi, la un an de la alegeri, 80 la sută dintre cetățenii țării au înțeles că „vremurile bune” sunt doar pentru conducătorii PAS și rudele acestora. Majoritatea covârșitoare a populației țării trăiește cu mult mai rău decât până la venirea PAS la guvernare.

Cetățenii Moldovei s-au convins că țara este condusă de un guvern incompetent, care realizează scheme ilegale, iar, timp de un an de zile, a dus populația țării la o sărăcie totală. Aceștia distrug afaceri, închid universități, lasă oamenii fără un loc de muncă și îi impun să părăsească țara.

Programul electoral al PAS arată astăzi ca o batjocură la adresa oamenilor și ca o sentință pentru această echipă incompetentă.

„Vremurile bune pentru familiile cu copii” s-au soldat cu absența unor programe coerente de dezvoltare a maternității și a familiei, pe de o parte, și sprijin pentru „paradele” valorilor familiale netradiționale, precum și a campaniei media de „sterilizare” a bărbaților, pe de altă parte.

„Vremurile bune pentru orașe și sate” au avut drept rezultat deconectarea de la finanțarea de stat, distrugerea infrastructurii și arestarea reprezentanților autorităților locale. Nu întâmplător Maia Sandu și reprezentanții PAS se tem astăzi să viziteze regiunile țării, pentru că știu, ce primire îi așteaptă acolo de la „cetățenii recunoscători”.

„Vremurile bune pentru pensionari” s-au transformat în una dintre cele mai înalte inflații din Europa, în tarife enorme la serviciile locativ-comunale, care consumă toate veniturile, creșterea prețurilor și imposibilitatea de a procura produse alimentare și medicamente de primă necesitate, precum și majorarea vârstei de pensionare.

„Vremurile bune pentru tineri” au drept consecință lichidarea universităților și exodul inevitabil al tinerilor peste hotare.

„Vremurile bune pentru diasporă” au condus la separarea de țară a celei mai mari diaspore moldovenești – cea din Rusia, din cauza aderării fără sens a Moldovei la sancțiunile anti-ruse, precum și din cauza imposibilității oamenilor de a zbura în Moldova și de a trimite bani rudelor lor.

„Vremurile bune pentru agricultori” s-au transformat într-o criză totală în sectorul agricol, scumpirea carburanților, imposibilitatea de a semăna și de a recolta.

„Reforma justiției” promisă de PAS s-a dovedit a fi un fals. Subordonarea totală a justiției de către puterea politică, motivarea politică a dosarelor penale, simularea concursurilor, persecutarea actualului procuror general și alte acțiuni ilegale pentru care Moldova ar putea fi condamnată la CEDO și plăti prejudicii din modestul buget de stat – iată rezultatele „justiției corecte” PAS.

Astăzi, reprezentanții PAS de la guvernare afirmă că sunt împiedicați de războiul de pe teritoriul Ucrainei. Însă în vara anului trecut, când urma de prelungit contractul cu „Gazprom” la un preț avantajos la gazele naturale, în Ucraina nu erau acțiuni militare. Maia Sandu și membrii Guvernului au avut toate șansele să obțină pentru Moldova gaze naturale la un preț la fel de mic, cum au obținut Austria, Ungaria, Serbia și Belarus. Însă guvernarea a făcut tot posibilul pentru a deteriora relațiile cu Rusia – principalul nostru partener energetic – și au fost forțate să încheie un contract neavantajos, distrugător pentru economia noastră.

Această putere trebuie să plece. Ei nu au dreptul moral și nici dreptul politic de a conduce țara. Ei trebuie înlocuiți cu oameni care sunt cu adevărat responsabili și competenți, care își vor sărbători zilele de naștere nu la Harvard, ci acasă, alături de concetățenii lor.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cere în mod principial demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă