PSRM

10 iunie 2021

PSRM solicită guvernului să susțină agricultorii afectați de calamitățile naturale

Deputatul PSRM, președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac a solicitat premierului interimar Aureliu Ciocoi să ajute agricultorii afectați de grindină și ploi abundente.

În cadrul unui briefing din 10 iunie, deputatul a remarcat că în ultima lună au avut loc o serie de dezastre naturale: grindină, ploi torențiale, vânturi puternice – în urma cărora au fost afectate mai multe raioane și gospodării.

„Dar, din păcate, toată lumea tace, nimeni nu se implică. Cei care îi apărau pe agricultori cred că și-au primit deja dividendele politice și tac. Președintele tace, Guvernul tace, dar oamenii sună în fiecare zi”, a spus Radu Mudreac.

El a menționat că, din 28 aprilie până în prezent, de calamități naturale au fost afectate localitățile din raioanele Telenești, Drochia, Rîșcani, Florești. În raionul Ialoveni au fost distruse livezile, iar în Căușeni – zeci de hectare de culturi agricole. În această perioadă, 70% din culturi au fost distruse pe o suprafață de aproximativ 2800-3000 de hectare.

În același timp, guvernul nu a prezentat nicio informație cu privire la daune sau o viziune despre ce compensație va fi alocată acestor agricultori.

În acest sens, Radu Mudreac a depus o interpelare oficială primului ministru interimar, Aureliu Ciocoi, precum și informații detaliate despre localitățile afectate, astfel încât guvernul să determine suma pagubelor și eventuala asistență în termen de 5 zile.

Radu Mudreac a menționat că guvernul poate oferi sprijin agricultorilor afectați din Fondul de rezervă, care în prezent constituie 28 de milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă