PSRM

24 august 2017

PSRM solicită returnarea monumentului lui Lenin în orașul Fălești, și pedepsirea celor care l-au demontat

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric demontarea  monumentului lui Vladimir Lenin din orașul Fălești. Este vorba despre o operă a faimosului sculptor moldovean Lazăr Dubinovschi.

Personalitatea lui Lenin poate fi tratată diferit. Cu toate acestea, pentru o parte semnificativă a cetățenilor țării noastre, Lenin este o figură istorică remarcabilă, de numele căruia sunt legate multe realizări sociale din istoria Uniunii Sovietice și direct ale Republicii noastre.

Demolarea monumentului lui Lenin în orașul Fălești a devenit o insultă pentru sutele de mii de concetățeni, pentru care această figură istorică reprezintă o personalitate. Indiferent de atitudinea noastră față de diferite figuri istorice, orice monument situat în țara noastră reprezintă o valoare istorico-artistică, și face parte din moștenirea noastră națională.

PSRM îndeamnă autoritățile din țară și din orașul Fălești să se ocupe de soluționarea problemelor sociale presante: combaterea sărăciei, a corupției, dezvoltarea economiei țării și sporirea prestigiului Republicii Moldova pe arena internațională, decât să stârnească un război fără sens.

PSRM solicită returnarea monumentului lui Lenin în orașul Falesti la locul inițial, iar organele de aplicare a legii din țară să investigheze această acțiune criminală și inumană.

PSRM consideră necesară adoptarea unei legi speciale, care să asigure menținerea tuturor monumentelor istorice pe teritoriul Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă