PSRM

29 decembrie 2020

PSRM s-a așteptat să audă soluțiile președintelui țării, dar s-a ales doar cu o întrebare

PSRM s-a așteptat să audă soluțiile președintelui țării pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, dar s-a ales doar cu o întrebare din partea șefului statului. Liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că negocierile convocate de Maia Sandu sunt neclare. Deputatul a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că după discuțiile cu Maia Sandu a înțeles că aceasta nu are o poziție distinsă despre cum pot fi provocate legal anticipatele.

”Am rămas puțin confuzionat, fiindcă dna președintă mai mult a solicitat opinia noastră. No ne așteptam ca să auzim opiniile, solicitările, sau propunerile dumneaei, ea fiind moderator și, într-un fel, dumneaei îi aparține inițiativa. Evident că noi am venit cu acea decizie pe care o aveam la moment, noi suntem pentru alegeri anticipate și dat fiind faptul că prin acțiunile pe care le-am făcut am provocat acest proces”, a declarat Furculiță.

Parlamentarul a reiterat că Legea Supremă este explicită în acest context: Parlamentul nu aprobă nicio decizie în decurs de 3 luni, sau Legislativul nu aprobă candidatura la funcția de prim-ministru înaintată cel puțin de două ori de către președintele țării.

” Noi, în general, suntem dispuși să analizăm oricare propunere care vine din partea președintelui, noi astăzi am fost gata să auzim o propunere a dumneaei, nu o întrebare: Ce faceți voi? Noi suntem fracțiune cu 37 de mandate, putem face în limita mandatelor existente”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM.

Amintim, socialiștii au declarat repetat că ei pledează pentru organizarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate. Despre aceasta s-a discutat și luni dimineață la ședința de lucru a conducerii formațiunii, unde a participat și fostul președinte al țării Igor Dodon. PSRM a lansat în mod conștient procedurile juridice necesare pentru a face posibilă organizarea anticipatelor. Potrivit PSRM, actuala componență a Parlamentului nu corespunde voinței exprimată de popor în cadrul alegerilor din februarie 2019.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă