PSRM

08 februarie 2019

PSRM va desfășura un miting de protest în fața CEC

Luni, 11 februarie, ora 12.00, Partidul Socialiștilor îndeamnă susținătorii săi să participe la mitingul de protest în fața Comisiei Electorale Centrale.

Motivul acțiunii de protest a fost decizia Comisiei Electorale Centrale din 8 februarie, de a sancționa Partidul Socialiștilor, după apelul lui Ilan Șor și al lui Dorin Chirtoacă. Despre aceasta a anunțat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

„Înțelegem foarte bine că, scopul acestor slugi, cetățeanul Șor și cetățeanul Chirtoacă, este de a elimina PSRM din cursa electorală și prin aceste instrumente, Partidul Democrat intenționează să „înlăture” concurentul electoral, Partidul Socialiștilor. Considerăm că este un abuz excesiv și că acești indivizi demult trebuiau trași la răspundere și să nu participe în campania electorală”, a subliniat Vlad Batrîncea.

De asemenea, a reiterat că, Partidul Socialiștilor are cel mai mare rating din țară: “Noi suntem susținuți de majoritatea cetățenilor și de aceea eliminarea PSRM din cursa electorală eventuală, presupune că acest scrutin va fi unul absolut ilegal și nu va fi recunoscut de către partenerii din afara țării”.

Socialistul a numit argumentele CEC-ului absolut politice, sterile și subiective și a cerut observatorilor internaționali să verifice legalitatea deciziilor adoptate de CEC, pe 8 februarie. El a declarat că, în mod evident, CEC aplică dublele standarte.

“Noi am fost învinuiți că am utilizat resursele administrative. Este absurd cînd puterea de la guvernare, inclusiv președintele Parlamentului, Candu, se plimbă cu un “autobuz de distracții” prin țară și se laudă cu așa numitele “drumuri bune”, majorările de salariu și alte „realizări”, pentru care au fost cheltuiți banii pubici. Prim ministrul, Pavel Filip, acceptă finanțare din exterior, fiind candidat și pe liste și în circumscripția uninominală.

Reprezentanții PDM, care dețin funcții importante în stat, astăzi fac campanie electorală pe seama banilor publici, iar CEC nu reacționează în niciun fel la aceste fărădelegi. Oamenii în teritorii sunt presați de cei care dețin resurse administrative, de către președinții de raioane, de către primari. Oamenii sunt intimidați. Noi avem dovezi. Încearcă să mituiască oamenii, iar CEC-ul tace”, a spus Batrîncea. El a declarat că, PSRM va lupta pentru drepturile acelor, peste 50 % dintre cetățeni, care susțin Partidul Socialiștilor.

Reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi, a anunțat că PSRM va contesta această hotărîre ilegală a CEC, din motiv că membrii Comisiei Electorale Centrale au abuzat de acest drept și au depășit atribuțiile și competențele legale. În principiu, Partidului Socialiștilor i s-au atribuit încălcări care nu sunt prevăzute de Codul Electoral.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă