PSRM

10 decembrie 2020

PSRM propune reducerea vârstei de pensionare

Deputații PSRM au înregistrat un proiect de lege prin care se propune revenirea la ieșirea la pensie pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Potrivit inițiativei socialiștilor, mamele cu cinci și mai mulți copii urmează să se pensioneze la vârsta de 54 de ani. Despre inițiativa înregistrată de socialiști, la propunerea președintelui țării, Igor Dodon, a vorbit la un briefing de presă deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Proiectul de lege mai prevede modificarea perioadei stagiului de cotizare luat în calcul la stabilirea pensiei. Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a subliniat că această inițiativă este dictată de mai mulți factori: speranța de viață, situația demografică, moștenirea unui sistem medical și de asigurare socială precare și condițiile de muncă. Deputatul socialist a îndemnat toți parlamentarii să susțină acest proiect de lege.

Un alt proiect de lege, pregătit de deputații PSRM, va interzice angajatorilor să înceteze contractul individual de muncă cu persoanele care au atins vârsta de pensionare.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați. PSRM s-a opus atunci acestei reforme anti-umane și a promis că va reduce vârsta de pensionare. Proiectul înregistrat de către noi demonstrează că PSRM este formațiunea care-și realizează promisiunile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă