PSRM

14 aprilie 2021

PSRM propune acoperirea cheltuielilor pentru facturile la energia electrică de către stat pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici

Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputații PSRM.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, unul din autorii proiectului, a declarat că inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Suma va fi calculată pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie.

”Se propune ca din contul bugetului, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mă refer la consumatorii de energie electrică, persoane fizice, să le fie acoperite pe perioada stării de urgență cheltuielile pentru consumul energiei electrice. Mulți cetățeni și-au pierdut locul de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. De aceea, credem că această inițiativă va veni în susținerea cetățenilor”, a spus deputatul.

Cheltuielile medii lunare pentru un consumator casnic au fost calculate la suma de 214 lei, ceea ce înseamnă 428 de lei pentru februarie-martie. Suma totală a alocațiilor ce urmează a fi transmise este de aproape 533 de milioane de lei. Fracțiunea PSRM propune ca aceste resurse să fie preluate din reducerea cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în comisii și votat de Parlament.

Amintim că, deputații fracțiunii PSRM au venit cu mai multe soluții reale întru susținerea populației pe timp de pandemie, care au fost votate în Parlament. Este vorba despre acordarea compensațiilor atât la energia electrică cât si la cea termică, pe timp de iarnă, precum și interzicerea deconectării cetățenilor de la sursa de energie electrică, până nu se vor scurge 10 zile de la avizarea individuală din partea furnizorului, indexarea de două ori pe an a pensiilor și alte proiecte importante, care au efect direct de susținere a populației.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă