PSRM

08 octombrie 2021

PSRM cheamă la proteste și solicită demisia întregii guvernări PAS

PSRM cere demisia întregii guvernări PAS – a președintelui, Parlamentului, Guvernului – şi desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de prese, susținute astăzi la sediul PSRM.

Igor Dodon i-a îndemnat pe cetățeni să vină la un miting de protest duminică, 10 octombrie, după care vor urma şi alte acțiuni. El a menționat că un protest pașnic este singura soluție în situația unei lovituri de stat și uzurpare a puterii de către partidul PAS.

„Este un protest nu doar împotriva reţinerii lui Stoianoglo, este un protest împotriva creșterii tarifelor, a creșterii prețurilor, în sprijinul producătorilor agricoli care sunt nevoiți să-şi distrugă roada, împotriva genocidului socio-economic. Este un protest fără lozinci și steaguri politice”, a spus Igor Dodon.

Liderul PSRM a subliniat că revendicarea poate fi doar una singură – cea de demisie in corpore a guvernării PAS: președinte, Parlament, Guvern și alegeri anticipate. O demisie generală și alegeri generale. „Ei pot fi opriţi doar de oameni, inclusiv de cei care i-au votat”.

Igor Dodon a susținut un briefing pe 8 octombrie, după revenire dintr-o vizită de lucru la Moscova, unde s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației președintelui FR, Dmitri Kozak. În cadrul vizitei liderului PSRM la Moscova, unii dintre oponenţii săi afirmau că Igor Dodon ar fi fugit și s-ar fi ascuns în Rusia.

„Indiferent de acuzațiile regimului uzurpator galben, atât eu, cât şi echipa mea nu ne vom ascunde, vom fi în prima linie și vom lupta pentru Moldova”, a subliniat Igor Dodon.

Liderul PSRM a declarat că, în timpul negocierilor cu Dmitri Kozak, a solicitat prelungirea contractului pentru furnizarea de gaze naturale în aceleași condiții.

„Am solicitat prelungirea furnizării de gaze către Moldova în baza contractului pe care noi l-am semnat și sper că Guvernul va reuşi să obţină astfel de condiții. Acest lucru înseamnă un preț de 220-230 USD până la sfârșitul anului și 240 USD – până în 2022”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă