PSRM

27 martie 2023

PSRM propune interzicerea traseismului politic prin Constituție

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, a anunțat că PSRM inițiază procedura legislativă de modificare a Constituției Republicii Moldova prin introducerea unei prevederi ce ar interzice traseismul politic în Parlamentul Republicii Moldova.

„Această inițiativă prevede că deputații aleși pe listele de partid nu pot părăsi fracțiunea parlamentară și participa la jocuri politice. Odată cu refuzul de a fi membru al fracțiunii – încetează și calitatea de deputat. Oamenii votează pentru partide politice, pentru echipe, pentru platforme și nu pentru deputați aparte.

Ne adresăm către toți deputații și toate fracțiunile parlamentare – avem o șansă istorică de a ne debarasa de acest fenomen de corupție politică, care afectează parlamentarismul în Republica Moldova, discreditează voința poporului și, eventual, provoacă dezamăgiri în societate”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a amintit că pentru modificarea Constituției sunt necesare cel puțin o treime din semnăturile deputaților Republicii Moldova și a îndemnat colegii să susțină această inițiativă. „Este o șansă istorică pentru toate partidele-atât de stânga, cât și de dreapta – de a stabili reguli clare de joc și de a recăpăta încrederea alegătorilor”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Secretarul executiv al PSRM a menționat că astăzi socialiștii – atât deputații din Parlament, cât și liderii organizațiilor teritoriale, reprezentanții autorităților locale – sunt supuși numeroaselor atacuri. În ciuda acestui fapt, echipa PSRM rămâne unită, „și toți cei care lansează diverse provocări și manipulări primesc un răspuns destoinic din partea echipei”.

Secretarul executiv al PSRM a relatat mai multe fapte în care socialiștii primesc propuneri din partea Partidului Șor: „Îmi pare foarte rău că partidele de opoziție sau cele care pretind că sunt opoziție, utilizează mijloace murdare și practici nesănătoase”.

În ceea ce privește retragerea recentă a doi deputați PSRM din rândurile partidului, Vlad Batrîncea a solicitat să nu fie căutate subtexte și oferite argumente sterile, deoarece „decizia luată de ei nu este altceva decât o trădare a intereselor alegătorilor și a echipei în schimbul unor avantaje personale. Când totul era bine ei erau membri activi ai echipei, când este greu – și-au arătat adevărata față”.

Vlad Batrîncea a mulțumit alegătorilor pentru susținere, subliniind că PSRM își va curăța rândurile de oportuniști și va rămâne o echipă puternică, cea mai mare forță de opoziție, un partid al luptei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă