PSRM

25 septembrie 2018

PSRM: Partidul Democrat a organizat o provocare pentru a elimina Partidul Socialiștilor din cursa electorală

Partidul Democrat din Moldova, inițiind încă o suspendare temporară din funcție a Președintelui țării Igor Dodon, ales legitim, a comis un alt act de uzurpare a puterii de stat.

Absurditatea situației constă în faptul că Partidul Democrat, care a primit la alegerile parlamentare anterioare doar a șasea parte din voturi prin presiuni, șantaj și mită oferită deputaților din alte partide și a creat o majoritate parlamentară controlabilă, încă odată încearcă să-l forțeze pe Președintele ales de popor să se supună intereselor înguste ale Partidului Democrat.

Miniștrii înaintați de Partidul democrat, nu corespund nici criteriilor profesionale, nici celor morale. Doamna Silvia Radu – care nu are studii medicale, nu a lucrat nici o zi în sistemul de sănătate, a fost implicată într-un șir de scandaluri fiind în fruntea companiei ”Union Fenosa” și primar interimar al municipiului Chișinău, nu poate în nici un fel pretinde la funcția de ministru al sănătății al Republicii Moldova.

În special, nemulțumește înaintarea pentru funcția de Ministeru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc – persoana care aplanează suspiciuni de corupție și este implicat în procese penale.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova consideră aceste acțiuni ale Partidului democrat și ale majorității parlamentare controlabile și a Curții Constituționale, drept încălcări flagrante ale Constituției țării și a normelor democratice.

Aceste acțiuni sunt o provocare evidentă împotriva Președintelui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor care îl susține. Organizatorii acestei provocări au așteptat o reacție emotivă din partea PSRM și eliminarea ulterioară din cîmpul electoral al partidului de opoziție, capabil să obțină victorie la viitoarele alegeri parlamentare și să-și asume responsabilitate pentru țară.

PSRM susține cu vehemență poziția Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon care nici de această situație nu s-a lăsat șantajat și nici presat de către gruparea de la guvernare și nu a semnat decretul de numire a miniștrilor incompetenți.

PSRM declară fidelitate principiilor sale: statalității și neutralității Republicii Moldova, parteneriatului strategic cu Federația Rusă, extinderea cooperării cu Uniunea Economică Eurasiatică, reîntrăgirea pașnică a țării, dezvoltarea economică și echitatea socială, apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale.

Ne așteaptă principala luptă pentru viitorul Moldovei. Anume la alegerile parlamentare, vom elibera țara de regimul Partidului democrat și a patronilor săi care au falimentat țara și vom întoarce Moldova pe calea bunăstării și a prosperității.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă