PSRM

26 noiembrie 2018

PSRM: Partidele și politicienii care s-au aflat la guvernare în timpul furtului miliardului trebuie să plece

Acum patru ani, în țara noastră a avut loc ”jaful secolului”- din sistemul bancar a fost furată și transferată peste hotarele țării, suma echivalentă cu un miliard de euro.
Conducerea țării, în primul rînd Guvernul, în frunte cu Iurie Leancă, a știut despre furtul miliardului, însă a fost complice în acestă crimă și în mod deliberat a tăcut, astfel încît alegătorii să nu fie împiedicați să voteze pentru partidul de la guvernare, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.
În ultimii patru ani nu a fost făcut nimic pentru a investiga furtul miliardului și recuperarea banilor furați din țară. Responsabilitatea pentru recuperarea banilor furați, în mod cinic a fost pusă pe umerii poporului Republicii Moldova, inclusiv pe cele mai vulnerabile pături sociale – pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii și cele monoparentale, care au fost impuși, ca timp de 25 de ani, să întoarcă banii furați.
În același timp, încercările Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a anula legea abuzivă privind recuperarea miliardului din contul populației a fost blocată de către majoritatea parlamentară.
Pentru furtul miliardului se fac responsabile toate forțele politice, care în acel moment erau la guvernare – Partidul Democrat, Partidul Liberal-Democrat și Partidul Liberal, cît și sateliții creați de aceștia. Astăzi, reprezentanții acestor forțe sunt prezenți atît la guvernare (PDM, Partidul Popular European din Moldova), cît și așa-numita pseudo-opoziție ”pro-europeană” (blocul ACUM, unul din lideri fiind Maia Sandu, care a făcut parte din guvernul Leancă și a votat pentru acordarea creditelor pentru băncile cu probleme). Încearcă să-și realizeze proiectul electoral și participantul direct la furtul miliardului, Ilan Șor.
Trebuie să menționăm, responsabilitatea politică a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care știind despre furtul miliardului a făcut coaliție cu PDM și PLDM, votînd pentru numirea lui Andrian Candu în funcția de președinte a Parlamentului, iar apoi pentru aprobarea guvernului Chiril Gaburici.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova pledează pentru investigația completă a furtului miliardului, pedeapsa penală pentru toți cei care se fac vinavați, întoarcerea banilor în bugetul de stat, inclusiv confiscarea bunurilor acestora. Reiterăm, dacă partidele, reprezentanții cărora au participat direct sau indirect la furtul miliardului, rămîn la guvernare, nu va fi nici o investigație obiectivă, vinovații nu vor fi pedepsiți, iar banii furați din țară nu vor fi recuperați și poporul va fi obligat în continuare să achite din cont propriu pentru acest jaf.
Încă odată, Partidul Socialiștilor își declară susținerea pentru inițiativa Președintelui Igor Dodon, cu privire la anularea legii prin care cetățenii sunt obligați să achite miliardul furat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă