PSRM

23 ianuarie 2023

PSRM condamnă declarația lui Sandu că Moldova ar putea renunța la statutul de neutralitate

ПСРМ

Maia Sandu demonstrează în fiecare zi cât de străine îi sunt interesele propriului popor. Ea se află peste hotare cu mult mai mult timp decât acasă, în țara sa. Fiind educată în țări străine, Maia Sandu se simte incomod printre oamenii din Moldova, care, din punctul ei de vedere, promovează valori „greșite” și pun întrebări neplăcute.

PSRM condamnă declarația lui Sandu precum că Republica Moldova ar putea renunța la statutul său de neutralitate permanentă. Nimeni nu i-a dat Maiei Sandu mandatul să facă asemenea declarații. Neutralitatea este o valoare de bază a societății noastre și subiect al consensului național. Potrivit tuturor sondajelor de opinie, majoritatea covârșitoare a cetățenilor noștri susțin statutul de neutralitate a Republicii Moldova.

Amintim Maiei Sandu prevederile articolului 142 din Constituția Republicii Moldova, al cărei garant este președintele țării:
(1) Dispozițiile privind caracterul suveran, independent și unitar al statului, precum și cele referitoare la neutralitatea permanenta a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorității cetățenilor înscriși în listele electorale.
(2) Nici o revizuire nu poate fi făcută, dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora.
(3) Constituția nu poate fi revizuită pe durata stării de urgentă, de asediu și de război.

Președintele Maia Sandu și partidul PAS nu sunt capabili să unească societatea. Aflarea lor în continuare la putere prezintă un pericol și pentru țară și pentru poporul nostru. Această guvernare trebuie să plece. Partidul Socialiștilor declară că nu are încredere în președinte, guvern și majoritatea parlamentară și insistă asupra organizării alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate.

Partidul Socialiștilor rămâne fidel valorilor sale, care sunt împărtășite de majoritatea cetățenilor noștri: neutralitate, respect pentru patrimoniul istoric, protecția Familiei și a valorilor tradiționale ale poporului nostru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă