PSRM

26 octombrie 2021

PSRM condamnă glorificarea criminalilor naziști

ПСРМ

Partidul Socialiștilor condamnă categoric glorificarea criminalilor naziști, indiferent de meritele lor anterioare. Nu poate exista nicio justificare pentru alianța cu Germania hitleristă, pentru complicitate în atacul asupra Uniunii Sovietice și pentru exterminarea a milioane de persoane. Cei care la 22 iunie 1941 au trecut frontiera de stat a URSS, în componența armatei române sunt criminali în fața umanității și crimele lor au fost deja condamnate de către Tribunalul de la Nürnberg.

Cei care au inițiat această acțiune rușinoasă în Parcul „Valea Morilor”, care declară evenimentele din luna iunie 1941 „eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord”, sunt exact aceiași criminali care justifică ocupația nazistă, Holocaustul și alte crime ale naziștilor. Avocații Partidului Socialiștilor intenționează să se adreseze la procuratură în legătură cu acest incident. Această placă comemorativă trebuie să fie demontată imediat.

În viziunea noastră, instalarea acestei plăci comemorative este comparabilă cu stingerea recentă a Focului Veșnic la Complexul Memorial „Eternitate”. Asemenea acțiuni ar fi fost imposibile fără acordul guvernării actuale, care poartă întreaga responsabilitate pentru dezbinarea societății și profanarea memoriei istorice a mai multor generații.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă