PSRM

11 mai 2021

PSRM nu va permite niciunei forțe politice să împiedice cetățenii Republicii Moldova din Transnistria să-și exercite dreptul la vot

PSRM nu va permite niciunei forțe politice să împiedice cetățenii Republicii Moldova din Transnistria să-și exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat, la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că socialiștii nu vor admite repetarea fărădelegilor din noiembrie, când mai mulți deputați PAS au împiedicat locuitorii din stânga Nistrului să voteze la prezidențiale.

Batrîncea a menționat că accesul la secțiile de votare trebuie asigurat tuturor moldovenilor cu drept de vot, indiferent unde s-ar afla ei, în Transnistria sau peste hotarele țării.

”Cetățenii care locuiesc peste Nistru cu act de identitate al Republicii Moldova nu se deosebesc cu nimic de cetățenii cu pașaport moldovenesc dar care se află, de exemplu, în Portugalia. Această atitudine discriminatorie față de cetățeni, care poate fi numită chiar fascistă, divizează oamenii în buni sau răi. Dar cine sunt judecătorii? Cine le-a permis să judece care cetățean este alegător corect și invers? Aici ei (deputații PAS-n.red.) au mai trecut de o linie roșie, pentru care într-un stat puternic aveau să răspundă în fața legii. Din păcate, suntem un stat slab”, a spus Batrîncea.

Deputatul a reiterat că socialiștii vor asigura accesul egal pentru toți alegătorii la secțiile de votare, indiferent de locul aflării sale.

Amintim, în cadrul celor două tururi ale alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut mai mulți deputați PAS, în frunte cu Igor Grosu, au împiedicat accesul alegătorilor din stânga Nistrului către secțiile de votare. Grosu i-a numit atunci separatiști pe cetățenii moldoveni din estul țării.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă