PSRM

24 aprilie 2017

PSRM: Iresponsabilitatea primarului general de Chișinău în timpul ninsorilor din 20-21 aprilie trebuie să atragă atenția Procuraturii Generale, Procuraturii Municipale și Ministerului de Interne

Consilierii municipali Chișinău din partea PSRM l-au acuzat pe primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă de incompetența și neprofesionalismul de care a dat dovadă în timpul ninsorilor din data de 20-21 aprilie, când era necesar să fie lichidate urgent consecințele dezastrului natural.

De asemenea, socialiștii au atras atenția Procuraturii Generale, Procuraturii Municipale și Ministerului de Interne asupra lipsei de acțiune a primarului general în situații de urgență, în timp ce el era obligat să organizeze activitatea serviciilor municipale.

Consilierul Municipal, Vitalie Mucan a declarat în cadrul briefingului organizat în data de 24 aprilie că, socialiștii au întrebări la care nu au primit răspuns chiar și după așa numita ședință “operativă” de astăzi a primăriei.

În primul rând, de ce primăria nu a acordat o importanță deosebită acestei situații critice? De ce nu a fost convocată ședința operativă a primăriei? De ce nu a fost definitivat un plan de acțiuni pentru serviciile municipale și de ce serviciile nu au fost mobilizate operativ? De Screenshot_14ce vineri dimineața circulația transportului public a fost blocată din cauza că nu au fost curățate drumurile? De ce pentru sfera bugetară nu a fost declarată zi liberă așa cum se practică în mai multe țări?

“Noi am asistat la o lipsă de acțiune din partea primarului și echipei sale. Încă de joi seara, când toți au aflat că se așteaptă un ciclon, primarul era obligat să convoace Comisia situațiilor excepționale și să întreprindă măsuri elementare, ceea ce intră în obligațiunile sale Screenshot_12profesionale. Și atunci, în dimineața de vineri, orașul nu era să fie paralizat”, a menționat consilierul municipal, Petru Corduneanu.

Consilierul a subliniat că, Procuratura Generală, Procuratura Municipală și Ministerul de Interne trebuie să atragă atenția asupra iresponsabilității și neprofesionalismului primarului general, Dorin Chirtoacă.

De asemenea, în cadrul briefingului, socialiștii au menționat o implicare activă în lichidarea consecințelor dezastrului natural a locuitorilor orașului, activiștilor civici, reprezentanților partidelor, inclusiv membrilor Partidului Socialiștilor. Potrivit lor, doar în capitală la curățarea drumurilor, curților, teritoriilor școlilor și a grădinițelor au lucrat și continuă să lucreze aproximativ 50 de echipe mobile PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă