PSRM

09 iunie 2021

PSRM: Guvernul de urgență trebuie să întreprindă măsuri de susținere a agricultorilor, care au avut de suferit din cauza grindinei

Deputații PSRM cer Guvernului de urgență să întreprindă măsuri de susținere a agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma pagubelor provocate de grindină. Potrivit deputatului socialist Radu Mudreac, intemperiile din ultimele zile au distrus mii de hectare de terenuri agricole. Mudreac a amintit cum în plină campanie prezidențială din 2020, unii politicieni au scos țăranii în Piața Marii Adunări Naționale, iar azi se fac a nu vedea aceste probleme majore.

“Nu am văzut nicio declarație a celor, care s-au folosit de agricultori la protestele din toamnă, reieșind din ce s-a întâmplat ieri-alaltăieri, cu distrugerea a peste 1000 de ha de teren agricol. Nimeni nu spune nimic. Nu le este convenabil, ca azi să îi apere pe agricultori, să îi promoveze, să se ducă la Guvern, la Președinție, să le solicite suportul, pentru că oameni și-au pierdut roada. Nu încearcă să îi mobilizeze, să îi aducă în față, îi urât de tot ceea ce fac. Guvernul ar trebuie să fie în teritoriu să facă calcule în suportul agricultorilor”, a declarat Mudreac.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, doar în ultimele 24 de ore, grindina a provocat pagube enorme. În raionul Căușeni, satul Grădinița, au fost distruse 40 ha de livezi și 85 ha de culturi agricole, inclusiv 45 ha de porumb și 40 ha de coacăză. Ploaia a afectat peste 100 ha de legume și 500 ha de livezi din localitatea Cunicea, raionul Florești, iar la Ghindești precipitațiile au distrus 60 ha de sfeclă de zahăr și 130 ha de floarea soarelui. Comisiile pentru situații excepționale raionale în continuare evaluează pagubele materiale provocate e intemperii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă