PSRM

24 august 2022

PSRM felicită cetățenii țării cu ocazia aniversării a 78-a a Operațiunii Iași-Chișinău

Astăzi, marcăm o zi foarte importantă și memorabilă pentru toți locuitorii țării noastre. Acum 78 de ani, s-a desfășurat renumita Operațiune Iași-Chișinău – trupele sovietice au obținut o victorie decisivă, eliberând de fascism Chișinăul și întreg teritoriu al RSS Moldovenești.

La 24 august 1944, s-a încheiat una dintre cele mai tragice perioade din istoria poporului nostru. În anii de război, Moldova a pierdut un sfert din populație.

Totodată în Marele Război pentru Apărarea Patriei, peste 400 de mii de persoane originare din Moldova au luptat pe front în rândurile Armatei Roșii, dintre care 85 de mii au fost decorate cu ordine și medalii, iar 20 de concetățeni de-ai noștri s-au învrednicit de titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

Pe parcursul ultimilor ani, se fac încercări insistente de a rescrie istoria și de a subestima importanța eliberării Chișinăului în luna august 1944.

Nu vom permite acest lucru. Vom face tot posibilul ca să păstram și să transmitem viitoarelor generații adevăratele amintiri despre victoria care a devenit posibilă grație eroismului și jertfirii de sine, inclusiv a celor câteva sute de mii de conaționali de-ai noștri.

Le suntem profund recunoscători veteranilor și tuturor eroilor – cunoscuți și necunoscuți, care au făurit victoria pe câmpul de luptă sau muncind în spatele frontului.

Stimați conaționali, dragi veterani! Vă felicităm cordial cu ocazia aniversării a 78-a a eliberării Moldovei de cotropitorii fasciști! Vă dorim sănătate, un cer pașnic și bunăstare!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă