PSRM

18 mai 2023

PSRM este împotriva cheltuielilor nejustificate a fondurilor bugetare ale Chișinăului pentru activități lipsite de sens ale guvernării PAS

Partidul Socialiștilor este împotriva distragerii nejustificate a atenției și a cheltuirii nerezonabile a fondurilor bugetare municipale pentru activități lipsite de sens, desfășurate de actuala guvernare în Republica Moldova. Vorbim de așa-numita Adunare Națională „Moldova Europeană”, planificată pentru 21 mai, precum și de Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

În special, Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că intenționează să susțină ambele evenimente, și nu ca persoană fizică (având tot dreptul în acest caz), ci ca conducător al orașului. Potrivit primarului, el este gata să ofere acțiunii de PR a Maiei Sandu „tot sprijinul legat de capacitățile orașului, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii”. De asemenea, s-a aflat despre fabricarea a 2.500 de abonamente de călătoriile în transportul public pentru participanții la summit-ul din 1 iunie.

PSRM primește zilnic rapoarte despre faptele de presiune asupra angajaților Primăriei municipiului Chișinău, întreprinderilor municipale, lucrătorilor din sectorul public cu solicitarea de a participa la mitingul din 21 mai și de a prezenta dovezi video ale participării lor la acest eveniment.

„Astăzi, când la Chișinău sunt multe probleme nesoluționate – de la starea fondului de locuințe până la problemele întreprinderilor municipale, multe fiind în pragul falimentului, alocarea de fonduri municipale pentru evenimente pompoase cu tentă politică evidentă este josnic. Nici un leu din bugetul municipal nu trebuie cheltuit pentru promovarea ideii de integrare europeană sau pentru orice alte proiecte politice. Primarul general ar trebui să fie preocupat de managementul orașului și să nu se expună pe subiecte geopolitice”, a declarat Igor Dodon, secretar executiv al PSRM.

Partidul Socialiștilor va monitoriza îndeaproape evenimentele organizate de Primăria municipiului Chișinău în ajunul zilei de 21 mai și 1 iunie: „Vom fixa minuțios actele de presiune asupra angajaților întreprinderilor municipale în vederea forțării oamenilor să participe la mitingul „Moldova Europeană”. Toate persoanele care exercită astfel de presiuni și intimidări vor răspunde în fața legii, indiferent de funcțiile pe care le ocupă”, susține Vlad Batrîncea, președintele fracțiuniii BCS în Parlament.

Partidul Socialiștilor îi sugerează primarului Ion Ceban să se dedice soluționării problemelor Chișinăului și a chișinăuienilor și să nu se lase distras de evenimente care nu au legătură cu atribuțiile profesionale. Mai ales în ajunul alegerilor municipale, când primarul va trebui să raporteze locuitorilor orașului despre munca efectuată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă