PSRM

25 iunie 2020

PSRM este categoric împotriva interdicției de utilizare a simbolurilor secera și ciocanul

25 iunie, 2020 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al țării noastre. În 2010, când autoritățile de atunci vorbeau despre interzicerea simbolurilor secera și ciocanul, precum și alte simboluri sovietice, ne-am opus cu fermitate acestei inițiative absurde, antipopulare și antidemocratice.

Partidul Socialiștilor consideră perioada sovietică drept una dintre cele mai importante din istoria țării noastre. Anume atunci popoarele noastre au învins fascismul. Noi am onorat mereu și continuăm să onorăm Steagul Victoriei, arborat deasupra Reichstagului în mai 1945, care reprezenta secera și ciocanul.

Republica Moldova este succesorul legal al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În perioada sovietică s-a creat baza industrială, științifică și socială a țării noastre: au fost construite cele mai mari întreprinderi, zone urbane, centrale electrice, spitale, școli, universități, a fost fondată Academia de Științe, au fost deschise teatre naționale, muzee, filarmonica, s-au creat grupuri muzicale care au devenit comoara noastră națională.

Anume în perioada sovietică s-au făcut cele mai mari investiții în industrie, sectorul agricol, sistemul de sănătate și educația Republicii. Suntem convinși că o mare parte din experiența sovietică este relevantă și astăzi.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl retrag pentru revizuire. Din motivul apariției acestui proiect de lege pe un site, în această formă, va face ca acesta să fie supus unor proceduri speciale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă