PSRM

22 noiembrie 2021

PSRM condamnă „legea genocidului social”, promovată de PAS în raport cu pensionarii

ПСРМ

PSRM condamnă intenția regimului de la guvernare de a aplica o nouă lovitură extrem de dureroasă cetățenilor Republicii Moldova. Proiectul de lege al deputaților PAS, care prevede majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, este unul antisocial, antipopular, îndreptat spre împovărarea suplimentară a cetățenilor țării noastre și care va înrăutăți situația oamenilor din Moldova.

Pe lângă faptul că PAS dorește să majoreze vârsta de pensionare, pentru a economisi din contul pensionarilor 1,5 miliarde de lei, deputații actualului regim anulează și indexarea de două ori pe an a pensiilor. În condițiile scumpirilor fără precedent, înregistrate în ultima perioadă în Republica Moldova, acest proiect de lege poate fi numit „al genocidului social”.

Pentru anul viitor se preconizează o inflație care ar putea depăși 15%, iar actuala guvernare vrea să renunțe la indexarea din 1 octombrie și să o păstreze doar pe cea din 1 aprilie. Astfel, aproape un an beneficiarii de pensii și alte plăți sociale vor fi victimele directe ale scumpirilor, în timp ce regimul de la guvernare le va indexa plățile doar spre sfârșitul anului viitor.

Amintim că PSRM, la propunerea președintelui Republicii Moldova din acea perioadă, Igor Dodon, a adoptat legea care prevedea micșorarea vârstei de pensionare de la 63 de ani la 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați. Noi am restabilit o dreptate pentru cetățeni, după ce regimul Plahotniuc a majorat cenzul de pensionare la 63 de ani. Acum PAS merge pe calea regimului Plahotniuc și majorează repetat vârsta de pensionare.

La fel la inițiativa șefului statului Igor Dodon, deputații PSRM au adoptat în 2019 indexarea de două ori pe an a pensiei – la 1 aprilie și 1 octombrie.

Socialiștii au luptat mereu pentru dreptate socială și pentru drepturile pensionarilor și a altor beneficiari de plăți sociale din Republica Moldova. Noi vom apăra în continuare drepturile cetățenilor noștri pe toate căile legale posibile. Admitem că dacă PAS va insista pe adoptarea acestei „legi a genocidului social”, noi vom fi alături de popor în stradă pentru a apăra drepturile cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă