PSRM

24 august 2021

PSRM condamnă decizia care obligă angajații din domeniul educației să facă teste anti-COVID-19 din banii proprii la fiecare două săptămâni

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă decizia anti-socială a autorităților centrale, care obligă toți angajații din domeniul educației să facă teste anti-COVID-19 din banii proprii la fiecare două săptămâni. Este o hotărâre iresponsabilă și îndreptată împotriva zecilor de mii de angajați din educație, fie profesori, pedagogi, educatori ori personal tehnic.

În loc ca guvernarea, la început de nou an școlar, să vină cu majorări de salarii sau, cel puțin, cu un suport financiar unic pentru pedagogi, ei au luat o decizie care lovește atât în drepturile angajaților, cât și în buzunarul și așa gol al dascălilor noștri. Obligativitatea testării angajaților din educație, la fiecare 14 zile, îi va costa pe aceștea până la 1600 de lei pe lună, ceea ce pentru mulți este aproape tot salariul lunar. Asta în condițiile în care angajații achită din salariu și polița de asigurare medicală.

Această decizie anti-populară și greșită ar putea lăsa școlile și grădinițele din țară fără personal didactic și tehnic, chiar la începutul unui nou an școlar. Din intenția de a soluționa o problemă, guvernanții, din lipsă de profesionalism, sunt la un pas să genereze un șir de alte probleme și mai grave.

Întreaga societate vede că cei care se pricepeau la „guvernare pe Facebook”, nu pricep în administrarea statului, or realitatea este cu totul altceva decât „datul cu părerea” pe rețelele sociale sau în studiourile TV. E nevoie de viziune, profesionalism și responsabilitate.

Pornind de la cele menționate, PSRM cere insistent guvernării să-și revizuiască decizia de a obliga persoanele nevaccinate din domeniul educației să plătească din bani proprii testele anti-COVID-19. Aceste teste trebuie făcute exclusiv din contul bugetului de stat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă