PSRM

18 mai 2020

PSRM condamnă acțiunea de corupere politică pusă la cale de grupările oligarhice

18 mai 2020 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă ferm acțiunea de corupere politică, pe care o promovează intens grupările oligarhice cu scopul de a distruge majoritatea parlamentară și a demite Guvernul în plină criză pandemică. Frica acestora de un Procuror General independent, care se apropie tot mai mult de beneficiarii reali ai furtului miliardului, dar și intenția Guvernului de a întoarce poporului Aeroportul furat, îi face pe aceștia să corupă tot mai mulți politicieni, inclusiv deputați.

Se dorește cu tot dinadinsul ca în această săptămînă să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Grupările oligarhico-criminale fac tot posibilul ca să-și apere astfel imunitatea personală, dar și să-și păstreze miliardele de lei furate de la cetățenii moldoveni, să-și apere Aeroportul Chișinău, furat de la poporul nostru.

Asistăm la un atac orchestrat, coordonat și finanțat din greu din miliardul furat de către oligarhii fugari prin Miami și Israel. Cetățenii au așteptat mulți ani să se facă dreptate în dosarul furtului miliardului, dar și în cazul Aeroportului concesionat ilegal. Suntem aproape ca adevărul să triumfe, iar banii furați, să înceapă să fie întorși, cu tragerea la răspundere a celor vinovați. Suntem siguri că poporul este de partea noastră, a celor care vor ca „dosarul miliardului” să fie dus la bun sfîrșit, iar Aeroportul să fie întors statului.

Cei care distrug majoritatea parlamentară, cumpărînd deputații, cei care vor să arunce țara în haos în perioada crizei pandemice prin demiterea Guvernului Chicu, trebuie să-și asume toată responsabilitatea pentru cele ce se vor întîmpla. PSRM reconfirmă dorința de a păstra stabilitate în țară, dar este gata oricînd să meargă la alegeri parlamentare anticipate, proces democratic la care cetățeanul își va spune decizia. Parlamentul țării nu mai trebuie să aibă partide oligarhico-criminale.

Suntem curioși să vedem, dacă formațiunile PAS și PPDA vor colabora cu grupurile oligarhice din Parlament – Șor și Pro-Moldova, inclusiv pentru demiterea Guvernului Chicu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă