PSRM

07 iunie 2023

PSRM cere primarului general Ion Ceban să retragă proiectul Strategiei în domeniul tineretului care promovează agenda LGBT

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău este categoric împotriva adoptării proiectului Strategiei de dezvoltare și inovare în domeniul tineretului a municipiului Chișinău 2023-2028, prezentat astăzi la ședința CMC de către reprezentanții primăriei, și solicită primarului general, Ion Ceban, să retragă documentul respectiv.

PSRM condamnă categoric adoptarea Strategiei în varianta prezentată, deoarece poartă un caracter superficial și exclusiv selectiv. Proiectul acestui document a fost elaborat în 2021, dar prezentat abia acum, în ajunul alegerilor locale generale.

Consilierii PSRM atenționează că documentul acordă o importanță deosebită promovării agendei LGBT. Socialiștii, la fel ca majoritatea absolută a cetățenilor țării noastre, sunt susținătorii valorilor tradiționale și se opun categoric degradării tinerilor sub drapelele „tendințelor moderne”, pe care primarul general Ion Ceban încearcă să le promoveze.

În același timp, documentul nu este definitivat. Nu sunt reflectate mai multe domenii importante pentru tineret precum educația și asistența medicală. Lipsesc principiile de transparență și autonomie în activitatea structurilor de tineret, nu se spune nimic despre importanța infrastructurii. Totodată, proiectul strategiei este prezentat fără un plan de acțiuni pentru o anumită perioadă. Altfel spus, este vorba despre o notă teoretică fără aplicare practică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă