PSRM

15 noiembrie 2016

Protestele pe dreapta riscă să provoace contra-proteste masive pe stînga

Igor Dodon, candidat ales la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a punctat mai multe lucruri importante, în special în contextul speculațiilor care s-au pornit imediat după alegeri.

Igor Dodon a menţionat următoarele:

1. Atît rezultatele prezentate de CEC, cît și numărătoarea noastră paralelă au confirmat victoria mea în aceste alegeri. Iar reprezentanții OSCE, numeroși observatori, precum și oficiali străini și lideri de stat au transmis mesaje prin care confirmă și ei rezultatul final al votării.
2. Regret poziția oponenților noștri, care nu au destulă maturitate politică să accepte realitatea și, cel mai rău, incită lumea la proteste. Prin așa atitudine, societatea va rămîne în continuare dezbinată și la un moment dat – incontrolabilă.
3. Vreau să vă spun că speculațiile care vin de pe dreapta pot provoca un val de contra-proteste pe stînga, un val enorm, fiindcă susținătorii mei sunt gata să iasă cu zecile și chiar sutele de mii, în nord, sud și centru pentru a apăra victoria. Și ei sunt foarte și foarte hotărîți să păstreze victoria dobîndită legal și cu atîta efort.

Însă asemenea proteste de ambele părți pot duce ușor la destabilizarea situației din țară, de care să profite unele forțe din exterior, specialiste în provocarea conflictelor și revoluțiilor. Așa că eu îndemn pe toți să se abțină de la acțiuni de protest.

Stimați concetățeni, stimați alegători, aceasta este victoria noastră binemeritată, prima victorie a tuturor forțelor pro-moldovenești din ultimii 7 ani. Noi promitem că vom apăra victoria noastră prin toate mijloacele legale.

Cetățenii noștri, susținătorii, sute de mii, sunt gata să vină și să apere victoria, dar noi nu ne dorim destabilizarea situației. Facem un apel la calm. Nimeni nu participă la proteste, pînă eu nu voi spune.

4. Rămîne în vigoare propunerea mea cătrei liderii PAS și DA, de a ne întîlni și a discuta rezultatele acestei campanii, precum și acțiunile comune pe care am putea să le organizăm ca politicieni ai opoziției.

În final Igor Dodon a făcut următorul îndemn: “Nu dați foc la casă, nu transformați tinerii în masă de manevre politice, nu provocați reacții cărora apoi nu le veți putea face față. Noi chemăm susținătorii noștri la calm. Aștept și de la voi același lucru, dacă doriți binele acestei țări și așa dezbinate”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă