PSRM

18 decembrie 2022

Protest de amploare la Ungheni

Astăzi, la Ungheni a avut loc o nouă acțiune pașnică de protest împotriva politicilor actualei guvernări, organizată de Partidul Socialiștilor. La manifestație au participat deputați, activiști și susținători ai PSRM, locuitori ai raionului și din regiune.

Participanții la protest și-au exprimat nemulțumirea față de degradarea situației din țară în toate domeniile- economic, social, politic, față de creșterea necontenită a prețurilor la produse și servicii, față de presiunea exercitată de puterea centrală asupra autorităților publice locale și intenția de a reforma administrația publică locală, care se va solda cu dispariția satelor.

De asemenea oamenii s-au indignat de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a suspenda licența de emisie pentru 6 posturi de televiciune, care în opinia vorbitorilor are drept scop de a ”îndobitoci” populația, de a putea conduce mai ușor această țară.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, a salutat faptul că în pofida problemelor cu care se confruntă, oamenii au venit la protest. Batrîncea și-a exprimat regretul că avertizările socialiștilor de a nu vota PAS, făcute în campania electorală parlamentară nu au fost auzite, și astăzi, oamenii constată că au greșit cu alegerea făcută, că așa cum spuneau socialiștii, vârsta de pensionare a fost majorată, se lichidează școli, universități, spitale, se promovează o pretinsă reformă administrativ-teritorială de lichidare a raioanelor și primăriilor.

”Guvernarea nu știe ce e democrație și consolidare a societății. Ea doar dezbină!”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Vlad Batrîncea a anunțat că socialiștii au organizat mitinguri în toată țara, au vizitat sute de sate și sunt gata să vină la Chișinău. Secretarul executiv al PSRM a îndemnat lumea să aibă mai mult curaj și caracter și să se alăture acestor acțiuni de protest, deoarece ”noi luptăm pentru propria țară, noi nu vrem să plecăm din această țară, iar guvernarea care atacă opoziția, biserica, valorile naționale, ataca satele, raioanele și le deposedează de proprietăți – trebuie să răspundă!”.

În cadrul evenimentului, deputați, primari, oameni simpli au chemat societatea și clasa politică la consolidare pentru a da jos guvernarea iresponsabilă, incompetentă și antisocială, pledând pentru alegeri anticipate. Protestatarii au scandat: ”Jos dictatura!”, ”Jos Maia Sandu!”, ”Jos Guvernul Gavrilița!” etc.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă