PSRM

13 iunie 2019

Președintele a invitat cetățenii Republicii Moldova la un Marș pașnic întru susținerea noii guvernări

Astăzi, 13 iunie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, au venit cu un apel către toți cetățenii din Republica Moldova pentru a ieși pe 16 iunie, ora 11.00, la un Marș pașnic întru susținerea noii guvernări. Marșul va începe în fața clădirii parlamentului.

Igor Dodon a menționat că astăzi, au fost discutate subiecte precum situația actuală și acțiunile care trebuie întreprinse în următoarele zile, unde au participat și spicherul parlamentului Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Maia Sandu și viceprim-ministrul Andrei Năstase.

Șeful statului a amintit că pe 8 iunie, Republica Moldova a început o nouă etapă în istoria sa modernă: a fost aleasă conducerea parlamentului legitim, a fost investit Guvernul legitim și Republica Moldova a început o filă nouă.

Președintele a constatat că în prezent această nouă guvernare este susținută de tot mai multă lume din interiorul țării, sute de aleși locali, primari, consilieri. Fiecare dintre ei vin cu mesaje întru susținerea noii guvernări.

Igor Dodon a venit cu un apel către cei care activează în instituțiile de stat, către medici, profesori, militari.

“Eu știu că marea majoritate dintre dumneavoastră sunteți alături de noi, eu știu că ne susțineți. Eu vă îndemn să aveți curaj, așa cum am avut noi: președintele, parlamentul – toți cei 61 de deputați din majoritatea parlamentară. Nu vă fie frică! Eu vă rog să ieșiți cu declarații întru susținerea Președintelui, Parlamentului și Guvernului”, a spus șeful statului.

El a amintit că nu a concediat pe nimeni din instituția prezidențială de cînd deține funcția de șef al statului, nu a impus pe nimeni să intre în partidul pe care l-a condus. Președintele a promis că această abordare va fi respectată în ceea ce privește funcționarii publici – nimeni nu va fi pedepsit sau eliberat pentru afiliere politică.

“Eu vă rog să dați dovadă de curaj pentru că dacă astăzi, mîine, poimîne, în următoarele zile noi vom fi mai mulți, atunci transmiterea pașnică a puterii poate fi mai simplă și mai rapidă. Dar dacă nu veți face acest pas, situația poate să ajungă la destabilizare. Dar noi nu ne dorim acest lucru”, a spus președintele.

De asemenea, șeful statului s-a adresat reprezentanților Partidului Democrat și a  venit cu propunerea de a transfera în mod pașnic puterea și să înceapă să lucreze în opoziție: ”Veniți în parlament și începeți să lucrați. Nu trebuie să vă țineți cu dinții de putere, poporul nu va permite acest lucru”.

Președintele a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova la un Marș pașnic întru susținerea noii guvernări, care va începe în fața parlamentului, pe data de 16 iunie, ora 11.00.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă