PSRM

07 noiembrie 2019

Președintele inițiază consultări cu fracțiunile coaliției de guvernare

Președintele RM, Igor Dodon a participat la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM. La finalul ședinței, șeful statului a menționat că atît el, cît și fracțiunea Partidului Socialiștilor pledează pentru păstrarea majorității parlamentare și a Guvernului, deoarece consideră că aceasta este o șansă pentru dezvoltarea țării.

“În același timp, colegii socialiști categoric nu acceptă promovarea unor inițiative care contravin Constituției, dar și a celor înțelegeri și acorduri care au fost semnate între PSRM și “ACUM”.

În acordul semnat în septembrie e scris foarte clar care e procedura de desemnare a candidaților pentru diferite funcții. Noi susținem reforma justiției, reforma procuraturii, dar atunci cînd se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, unui lider de partid funcții importante în stat, cred că lucrul acesta nu este tocmai bun”, a spus Igor Dodon.

Președintele a menționat că mîine, la ora 10.00, în Parlament va avea discuții cu fracțiuna PSRM, la 11.00 îi invită pentru discuții pe deputații fracțiunii Partidului “Acțiune și Solidaritate”, iar la 12.00 pe deputații fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”.

“Eu consider că în calitate de șef al statului trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate. Voi face uz de statutul de președinte pentru a-i pune la masa de negocieri. Poate, după ce vom organiza consultări separat, ne vom întîlni toți împreună, ca pînă la 15.00 să avem o poziție”, a adăugat el.

Sursa:  aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă