PSRM

06 iulie 2017

Prețedintele Republicii Moldova, Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Președintele Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon este politicianul care se bucură în continuare de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit sondajului realizat de Centrul de Investiții Sociologice și Marketing ”CBS-AXA”, șeful statului a acumulat 41,7% din voturile respondenților. Urmează Maia Sandu cu 24,9% , iar locul trei a fost ocupat de Pavel Filip cu 17,7 % din voturi.

Andrei Năstase a acumulat 15,3% din voturi, iar Renato Usatîi -12%. În Vladimir Voronin cred 10,6% din respondenți, în Dorin Chirtoacă-9,8%. Andrain Candu și Iurie Leancă au acumulat câte 8,8% fiecare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Parlament. Este vorba de Partidul Socialiștilor care s-a situat pe primul loc cu 50,2% din voturi, urmează Partidul „Acțiune și Solidaritate“ cu 22,8%. Locul trei e împărțit de Platforma Da și Partidul Democrat cu câte 7,1 la sută.

Nu ar trece pragul electoral Partidul Nostru care a acumulat 4,5%, Partidul Comuniștilor – 3,7%. Pentru Partidul Popular European și Partidul Liberal ar vota 1,6% și respectiv 1,0% dintre alegători.

Cercetările au fost efectuate în perioada 20 – 30 iunie 2017, pe un eșantion de 1164 de persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult, din 81 de localități.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă