PSRM

05 iunie 2020

Președintele țării spune că opoziția parlamentară vorbește mult și nu face nimic

Președintele țării, Igor Dodon, afirmă că opoziția parlamentară vorbește mult și nu face nimic. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămînale ”Președintele răspunde”, că opoziția, deși vorbește despre demiterea Guvernului, nu va înainta moțiunea de cenzură, deoarece îi este frică să își asume responsabilitatea în această perioadă dificilă pentru țară cînd se confruntă cu o pandemie, criză economică și secetă.

”Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură și depuneți-o la următoarea ședință a Parlamentului. Invitați premierul în Parlament să vă răspundă la întrebări. De ce nu o faceți? Pentru că sunteți slabi și nu știți ce vreți de la viață. Dacă sunteți opoziție și spuneți că Guvernul nu face treabă, dați-l jos. De ce vă jucați în ”pesociniță” în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune că despre incompetența opoziției vorbesc și oamenii. Acest lucru l-a înțeles în cadrul vizitelor în teritoriu.

”Un om dintr-un sat din nordul țării mi-a spus, săptămîna aceasta: domnul președinte, de ce face opoziția aceasta atîta gălăgie. Și mi-a spus un lucru interesant despre opoziția noastră – cîinele care latră mult nu mușcă”.

Igor Dodon: Candu e gata să voteze pentru orișicine, măcar și pentru Tauber prim-ministru

Președintele țării, Igor Dodon, susține că pe arena politică se conturează o nouă coaliție Sandu-Candu-Plaha-Șor.
”Aud mai multe discuții prin teritoriu și trebuie să dăm o denumire la coaliția care se face: Sandu-Candu-Plaha-Șor. Această coaliție ei vor să o facă. Sandu oleacă e mai deșteaptă și a luat decizia să ia o pauză, dar Năstase umblă peste tot. Năstase deja se vede premier și împarte funcțiile de miniștri. Băieți, sunteți nostimi și hazlii”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Potrivit șefului statului, în toată această situație Andrian Candu este gata să voteze pe oricine premier, numai ca să-și păstreze prezența în Parlament.

”Candu e gata să voteze pentru orișicine, măcar și pentru Tauber prim-ministru. Candu înțelege că dacă vor fi alegeri anticipate, el nu trece în Parlament.”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon, despre Maia Sandu: Nu a vrut să dea mîina cu mine. Peste o lună a dat mîina, s-a pus în genunchi în fața drapelului. Foarte principială!

Președintele Igor Dodon susține că declarațiile și acțiunile din ultima perioadă a Maiei Sandu induc la mari semne de întrebare cu referire la principialitatea liderului PAS. Șeful statului a îndemnat-o pe Sandu să nu se grăbească să afirme că nu se va mai așeza la masa de discuții cu PSRM, deoarece va fi dificil să explice electoratului său o schimbare de macaz. Președintele i-a amintit liderului PAS că a mai făcut declarații similare înainte de 8 iunie 2019.

”Vă amintiți, nu a vrut să dea mîina cu mine. Peste o lună a dat mîina, s-a pus în genunchi în fața drapelului. Foarte principială! Acum spune că e gata să facă coaliție cu Candu-Plaha-Șor. Mult stimară doamnă Maia Sandu niciodată nu spune niciodată. Și dacă într-adevăr vrei să scapi țara printr-un Parlament curat, PSRM va fi prezent”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a reiterat că PSRM este gata oricând să se așeze la masa de discuții cu partidele clasice din Parlament.

”PSRM este un partid cu o ideologie clasică. Nu de aceștia care umblă ici-colo, cu Șor, cu Candu, cumpără deputați. Este un partid care are susținerea populației. Noi suntem gata să discutăm cu partidele clasice din Parlament. De aceea, nu aruncați astfel de declarații că niciodată nu ne așezăm cu ei la discuții. Lucrurile se mai schimbă și cînd veți ajunge în situația că trebuie să creăm o coaliție sau trebuie să votăm împreună dizolvarea Parlamentului sau alte proiecte, cum veți explica electoratului.”, a spus președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă