PSRM

13 aprilie 2020

Președintele țării cheamă opoziția să renunțe la retorica propagandistă

Propagandă și speculații. Așa a calificat șeful statului, Igor Dodon, declarațiile unor politicieni din opoziție, care l-a acuzat de imixtiune în activitatea Curții Constituționale. Într-un comunicat de presă, emis de președinție, se spune că șeful statului a purtat discuții telefonice cu președintele CC, Vladimir Țurcanu, exclusiv după adoptarea de către magistrați a Deciziei cu privire la Legea asumată de Guvern.

“Scopul discuției nu a fost de a „cere explicații”, cum încearcă să interpreteze unii, dar informarea Președintelui țării din prima sursă despre esența și consecințele juridice ale deciziei adoptate”, se spune în mesajul Președinției.

Totodată, instituția prezidențială precizează că decizia adoptată de CC nu este una decisivă, pe această cale șeful statului a dorit să readucă claritate și speranță acelor categorii sociale, mediului de afaceri, precum și tuturor cetățenilor care așteaptă soluțiile oferite de către autorități prin Legea asumată de Guvern.

„De altfel, istoria constituționalismului Republicii Moldova cunoaște suficiente exemple când magistrații au exprimat opinii publice în privința spețelor examinate – cazuri care însă nu s-au soldat cu un asemenea agiotaj politic”, se mai spune în mesaj.

Președintele cheamă clasa politică să nu facă uz de arsenalul retorismului propagandistic pentru a promova acest subiect.

“Exprimăm speranța că spiritele politice vor fi readuse în făgașul interesului național și al necesităților reale ale cetățenilor. Or, anume depășirea consecințelor epidemiei și realizarea măsurilor de asigurare socială trebuie să consolideze toți actorii politici pe care îi încurajăm să renunțe la obiectivele cinice prin care dezavantajează cetățenii, se arată în comunicat”, conchide președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă