PSRM

19 mai 2017

Președintele Republicii Moldova pledează pentru alegeri parlamentare anticipate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat astăzi, 19 mai, că el pledează pentru alegerile parlamentare anticipate.

”Eu pledez pentru alegeri parlamentare anticipate și voi face tot posibilul ca Parlamentul să fie dizolvat, pentru că el nu corespunde rezultatelor alegerilor din anul 2014.

Prezenta Constituție nu permite Președintelui să dizolve Parlamentul decât în două cazuri specificate în document, dar care nu sunt reale.

De aceea am inițiat modificarea Constituției pentru ca Președintele țării să poată dizolva Parlamentul”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a menționat că majoritatea parlamentară nu va susține această inițiativă ”de aceea eu am inițiat un Referendum consultativ care va avea loc pe data de 24 septembrie. Sunt ferm convins că majoritatea cetățenilor mă vor susține, și după, împreună cu poporul, noi vom solicita modificarea Constituției și organizarea alegerilor anticipate”.

Reamintim că Partidul Socialiștilor pledează pentru alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, fapt ce a fost menționat la al XIV-lea Congres Extraordinar al Partidului Socialiștilor, care a avut loc pe data de 18 decembrie 2016. Congresul a fost proclamat de asemenea de Igor Dodon, care la sfârșitul anului trecut a fost ales Președinte RM și liderul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă