PSRM

29 mai 2017

Președintele Republicii Moldova este indignat de expulzarea diplomaților ruși

Astăzi, 29 mai, autoritățile moldovenești au cerut expulzarea a cinci diplomați ruși. Președintele RM, Igor Dodon și-a exprimat indignarea privind această cerință.

”Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu Federatia Rusă în Republica Moldova, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare. Astăzi i-au cerut ambasadorului ca 5 diplomați ruși să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore. Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric.

Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse.

Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient.

Dar atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO.

Nu cred că își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urît, care nu va trece fără consecințe negative”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă