PSRM

26 iunie 2020

Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a discutat cu ambasadorii Germaniei și Franței despre situația politică din țară

PSRM este dispus să discute cu forțele politice anti-oligarhice din Republica Moldova despre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Despre aceasta președintele fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a declarat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii Republicii Federale Germania și Republicii Franceze.

“Am discutat despre situația politică actuală în Republica Moldova. Mai exact, despre agenda parlamentară, perspectivele și planurile coaliției de guvernare, problema coruperii deputaților și a traseismului politic, și pericolul preluării controlului asupra parlamentului și capturării statului de către forțele oligarhice. În contextul în care actualul legislativ s-a discreditat, am fost de acord cu alte partide parlamentare că sunt necesare alegeri legislative anticipate.

Noi credem că este mai avantajos pentru toți și pentru țară desfășurarea concomitentă a anticipatelor cu scrutinul prezidențial. Totodată, am demonstrat disponibilitatea să discutăm cu forțele politice anti-oligarhice din Republica Moldova o foaie de parcurs pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în mesajul lui Corneliu Furculiță, publicat pe Facebook..

Totodată, președintele fracțiunii PSRM a subliniat, că indiferent de evoluția politică, socialiștii vor sprijini Guvernul Chicu în activitatea sa în această perioadă dificilă, pentru a nu arunca țara în haos. “În același timp, suntem gata să discutăm cu partidele parlamentare anti-oligarhice formarea unui guvern de coaliție largă”, se mai arată în mesaj.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă