PSRM

12 aprilie 2023

Reprezentanții PSRM au avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Moldova

Astăzi, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Patlamentului și Olga Cebotari, membrul Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere de lucru cu E.S. dl Steven Fisher, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova.

Oficialii au abordat următoarele subiecte de importanță majoră: situația economică și politică internă; conjunctura regională; conflictul transnistrean; alegerile locale, etc.

Reprezentanții PSRM și-au exprimat gratitudinea vizavi de disponibilitatea și deschiderea părții engleze de a menține un dialog constructiv și bazat pe încredere reciprocă, și au reiterat mulțumiri pentru suportul acordat de guvernul britanic în multiple proiecte, inclusiv de ordin umanitar.

Vlad Batrîncea a subliniat că PSRM mizează pe dezvoltarea unei cooperări solide cu toți partenerii externi, în scopul valorificării comprehensive cu acoperire teritorială a expertizei și fondurilor oferite în beneficiul administrațiilor locale și a cetățenilor nemijlocit. Deputatul a menționat că cel mai mare partid de opoziție susține elaborarea și implementarea reformelor autentice, or sub pretextul procesului de integrare europeană actuala guvernare își asumă declarații pompoase și orchestrarea reformelor cu caracter politic, neglijând adesea interesul public. Totodată, făcând referire la situația geopolitică din regiune Batrîncea a atras atenția asupra faptului că Partidul Socialiștilor optează pentru soluționarea pașnică a conflictului armat din țara vecină, iar forțele decidente de la Chișinău trebuie să manifeste o responsabilitate majoră în situația actuală și să comunice cu toate partidele politice privind sporirea capacităților instituțiilor statului.

Olga Cebotari a vorbit despre ignoranța manifestată de partidul de guvernare în raport cu problematica transnistreană, în special la cel mai înalt nivel, și mimarea înregistrării unui succes colosal în procesul de integrare europeană, negând evident caracterul politic și lipsit de meritocrație în acordarea statutului de țară-candidat; neclaritatea perspectivelor de deschidere a negocierilor spre aderare și asumarea ideii de integrare europeană în calitate de ideologie oficială a statului pe fundalul dezamăgirii și exodului masiv al populației la care nu face față.

La rândul său, diplomatul englez s-a arătat deschis spre noi perspective de colaborare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă