PSRM

10 mai 2022

PRECIZARE cu referire la falsul promovat de o organizație unionistă și preluat de unele instituții media

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va ataca în judecată falsul promovat de o organizație unionistă și preluat de unele instituții media. Condamnăm acțiunile provocatoare și regizate de unele grupuri minore unioniste, puse la cale chiar în data de 9 mai, când sărbătorim Ziua Victoriei asupra fascismului.

Informațiile despre presupusa achitare a participanților la marșul “Regimentul nemuritor” reprezintă o minciună, lansată cu scopul de a incita spiritele în această zi sfântă pentru cetățeni. Vom cere în instanța de judecată o plată pentru răspândirea informațiilor calomnioase și vădit false. Întreaga sumă câștigată în acest proces va fi oferită veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ne bucură faptul că la acțiunea dedicată Zilei Victoriei au participat circa 25 de mii de oameni. Avem toată siguranța că mulți cetățeni au ieșit și ca măsură de protest față de decizia abuzivă a regimului de la guvernare de a pune sub semnul întrebării rezultatele Victoriei asupra fascismului acum 77 de ani, precum și interzicerea panglicii „Sfântul Gheorghe”.

Atât marșul “Regimentul nemuritor”, cât și alte acțiuni organizate cu ocazia zilei de 9 mai, s-au desfășurat pașnic și civilizat, cu excepția unor provocări sporadice din partea unor grupuri marginale. Comemorarea Victoriei obținute de străbunii, buneii și părinții noștri asupra fascismului este o datorie pe care noi, membri PSRM, precum și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, o cinstim cu sfințenie.

Orice acțiune provocatoare și critică la adresa acestei sărbători poate fi echivalată cu profanarea și tentativa periculoasă de a rescrie istoria. PSRM este de partea păcii și a adevărului istoric, de partea dreptății și a unității naționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă