PSRM

28 iulie 2022

Regimul de la guvernare este sinonim cu sărăcia – un nou protest în fața Parlamentului

Un nou protest împotriva inechității sociale și a condițiilor de trai insuportabile s-a desfășurat în fața Parlamentului Republicii Moldova. Deputați și consilieri municipali PSRM, tineri activiști și persoane publice – au cerut ferm demisia imediată a conducerii de vârf a Moldovei, care conduce țara spre faliment.

Astfel, deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a declarat că oamenii au votat pentru PAS în speranța la un trai mai bun, dar timp de un an, viața populației s-a înrăutățit până la cel mai inferior nivel. „PAS a devenit sinonimul sărăciei”, a adăugat deputatul.

Colega sa, Irina Lozovan a făcut referire la opiniile oamenilor de rând, care susțin că nivelul de trai în Moldova a devenit mult mai prost. „Toate acțiunile PAS sunt îndreptate împotriva poporului. Acum, aceștia doresc să introducă modificări în Codul Electoral pentru a putea crea din nou o majoritate, mai mult, pentru ca niciun partid să poată aspira în Parlament”, a menționat Lozovan.

Vasile Bolea a abordat subiectul „reformei selective” prin care guvernarea vrea ”sută la sută” să-și subordoneze Comisia Electorală Centrală. „Cum vor calcula, așa și vor fi rezultatele alegerilor. Scopul nostru este să nu admitem acest lucru”, a remarcat deputatul.

Petru Burduja a amintit că Partidul Socialiștilor a înaintat cel puțin 20 de inițiative legislative de orientare economică. De exemplu, s-a propus plafonarea salariilor funcționarilor care primesc câte 300 mii de lei lunar; prelungirea termenului de rambursare a creditelor bancare pentru cetățeni; anularea TVA la benzină și motorină. „Dar deputații PAS nici nu au dorit să audă despre asta. Astăzi, ca niciodată, Moldova trebuie să se unească și să opună genocidului populației!”, a declarat parlamentarul.

Despre necesitatea pregătirii către proteste de amploare ale populației a vorbit și Vladimir Odnostalco. „Noi trebuie să impunem această guvernare să plece. Astăzi, singura soluție o constituie alegerile anticipate, pentru ca 63 de trântori din majoritatea parlamentară să plece, ca Sandu să plece. Acest regim trebuie să plece!”.

Deputatul Alexandr Suhodolschi consideră că guvernarea actuală a înglodat țara în probleme colosale. „Ei s-au atașat atât de mult de actul de guvernare încât nu au de gând să cedeze. Ei dau dovadă de lipsă de respect față de Autonomia Găgăuză, ei ignoră în totalitate țara noastră și populația noastră. Eu cred că vremurile dificile din țara noastră se vor termina curând. Acest lucru se va întâmpla atunci când toată guvernarea va demisiona”, a punctat socialistul.

La rândul său, Silvia Grigore, consilier municipal PSRM, a atras atenția asupra agravării problemelor sociale ale cetățenilor: limitarea aprovizionării cu apă, creșterea bruscă a prețurilor la gazele naturale și la energia electrică, întreruperile de curent electric, închiderea universităților. În același timp, potrivit afirmațiilor ei, guvernarea cere de la oameni „să fie ascultători” și să nu protesteze.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă