PSRM

23 septembrie 2021

Partidul de guvernământ a refuzat să organizeze audieri pe tema creșterii prețurilor la medicamente

Parlamentul Republicii Moldova nu va organiza audieri pe tema creșterii prețurilor la medicamente, inițiativă lansată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Vladimir Odnostalko, deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a propus audierea săptămâna viitoare în Parlament a responsabililor de la ministerul Sănătății și Agenția Medicamentului.

El a menționat că, în ultimul timp a devenit tot mai acută problema asigurării populației cu medicamente și produse medicale accesibile din cauza tendinței constante de creștere a prețurilor la mărfurile sociale. Prețul la medicamente a crescut cu 10, iar la unele cu 30 de procente.

Vladimir Odnostalko a menționat că pe site–ul agenției a apărut o informație care justifică creșterea prețurilor prin salturile cursului de schimb. Totodată, Agenția nu a oferit soluții la această problemă.
„Anul trecut, situația putea fi la fel, dar noi am propus soluții pentru a preveni creșterea prețurilor la medicamente”, a subliniat Vladimir Odnostalko.
Majoritatea parlamentară a respins această inițiativă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă